Home / Administratie / FOTOREPORTAJ. Șantierul A3 Chețani – Câmpia Turzii la final de aprilie

FOTOREPORTAJ. Șantierul A3 Chețani – Câmpia Turzii la final de aprilie

Distribuie

Mureșeanul Kodok Marton, reprezentant al Asociației Pro Infrastructură, a publicat luni, 24 aprilie, pe pagina sa de facebook, un fotoreportaj intitulat ”Șantierul A3 Chețani – Câmpia Turzii la final de aprilie”.

Salutare! Vreau să împărtășesc cu voi un fotoreportaj despre activitatea desfășurată pe șantierul A3 Chetani – Câmpia Turzii.

Mobilizare exemplară pentru o zi de duminică. Am prins și basculantele la încărcat, transportat, descărcat etc…

Se lucrează simultan în mai multe puncte pe drumul de șantier, pregătind terenul pentru săptămâna viitoare.

Deși terasamentul arată impresionant văzut din dronă, când ajungi la fața locului îți dai seama că suntem doar la început. Uneori, nivelul terenului este cu un metru mai jos ca a fost decopertat, iar apoi se ridică pe segmente. În special pe partea a doua, unde activează echipa Strabag, vedem cât de mult efort și muncă este necesară. Cu toate acestea, în urmă cu patru ani, echipa Marcu Team a realizat un proiect impresionant în doar două luni, pe prima zonă de lucru.

Momentan șantierul nu are parte critică rămasă în urmă, se lucrează în toate punctele. Podul peste Arieș este în fază avansată la elevații, și odată cu retragerea apelor se va finaliza și corpul ultimelor două pile. Dacă mobilizarea este menținută sau ușor chiar crescută, sunt șanse reale să fie finalizată partea carosabilă anul acesta.

Am prins și finalul de zi cu utilajele parcate. E impresionant și dimensiunea de parcări ce e nevoie pentru aceste utilaje/basculante, apoi și numărul utilajelor.

Mulțumesc pentru atenție și vă doresc o zi plăcută! Dacă vă place dați un share. Direcția de deplasare este de la Nodul Chetani spre vest, ocazional sunt poze și înapoi.”

Contractul pentru finalizarea lotului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii a fost semnat în octombrie 2022, între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL. Tronsonul are lungimea de 15,7 de kilometri, finanțarea lucrărilor în valoare de 420,3 milioane de lei, fără TVA, este asigurată din fonduri europene nerambursabile, durata contractului este de 21 de luni, 3 pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor, iar la data semnării contractului lotul se afla la un stadiu de execuție de 38%.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.