Fondul de salarizare pe 2023 al Consiliului Județean Mureș majorat cu 1,9 milioane de lei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 496 Vizualizări

Fondul de salarizare pe 2023 al Consiliului Județean Mureș majorat cu 1,9 milioane de lei

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat joi, 27 aprilie, într-o ședință ordinară de lucru, cu unanimitate de voturi, completarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 230 din 22 decembrie 2022 privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Astfel, articolul 1 din respectiva hotărâre, după alineatul 1, va avea și alineatul 2, cu următorul conținut: ”Prin excepție de la prevederile alineatului 1, de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, salariile de bază corespunzătoare funcțiilor publice și contractuale prevăzute în anexele la Hotărârile Consiliului Judeţean Mureş nr. 117/27 iulie 2017 și nr. 118/27 iulie 2017, cu modificările și completările ulterioare, mai puțin cele de secretar general al județului Mureș și arhitect șef, se stabilesc prin înmulțirea coeficienților de ierarhizare cu 2.500 de lei.”

Hotărârea va fi comunicată Direcţiei economice şi Serviciului resurse umane din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş, precum și conducerii Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Mureş, Serviciului de Pază a Obiectivelor de Interes Judeţean Mureş, Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş.

”Prin dispozițiile Legii nr. 103/2023 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea articolului I din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost instituită o excepție potrivit căreia indemnizația vicepreședintelui se stabilește prin înmulțirea coeficientului prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, cu salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legii pentru anul 2021, de 2.300 de lei. Luând în considerare cele de mai sus, prin proiectul de hotărâre se propune stabilirea unei excepții de la regula stabilită prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 230/22 decembrie 2020 în sensul stabilirii salariilor lunare în cauză prin înmulțirea coeficientului stabilit prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 117/2019 și 118/2019 cu 2.500 de lei, această valoare fiind utilizată de legiuitor în stabilirea tuturor salariilor prevăzute în anexele la Legea nr. 153/2017 începând cu anul 2022”, a precizat, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre, Péter Ferenc (foto), președintele Consiliului Județean Mureș.

”Această modificare ar induce creșterea cu aproximativ 1.927.000 de lei a cheltuielilor cu salariile pentru anul în curs. De asemenea, menționăm că aplicarea acestei reguli generale nu poate fi făcută pentru toate funcțiile publice prevăzute în statul de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș, urmând ca, în vederea respectării regulii impuse de articolul 11, alineatul 4 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru funcțiile de secretar general al județului Mureș și arhitect șef al județului să propunem o altă reglementare”, a explicat, în Raportul de specialitate aferent proiectului de hotărâre, Alin Mărginean, director executiv al Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE