Home / Altele / Metode distractive de a petrece timpul în aer liber cu copiii

Metode distractive de a petrece timpul în aer liber cu copiii

Distribuie

Când ne gândim la copilărie, nu putem să nu ne amintim de cât de mult ne plăcea să petrecem ore în șir în aer liber, toată vara și chiar și iarna. Astăzi, copiii se mulțumesc să stea în casă, să se uite la filme sau să se joace jocuri video, dar odată ce sunt în natură, se bucură de fiecare moment. Provocarea constă în a crea experiențe și activități cât mai distractive pentru copii, care să îi facă să își dorească să iasă din casă din proprie inițiativă.

Potrivit unor studii, copiii care se joacă afară sunt mai isteți, mai fericiți, mai atenți la detalii și mai puțin anxioși decât copiii care petrec mai mult timp în casă. Natura și joacă în aer liber au o mulțime de beneficii asupra sănătății copiilor. De la îmbunătățirea stării de spirit până la îmbunătățirea sănătății, beneficiile ieșirii în aer liber sunt nenumărate. Astfel, următoarea dată când căutați jucării pentru copii, asigurați-vă că sunt special concepute pentru a fi utilizate în aer liber, cum ar fi balansoare bebe.

Poate că nu toți locuim la casă cu curte sau locuința noastră nu este poziționată foarte aproape de natură. Cu toate acestea, nu pentru toate activitățile în aer liber aveți nevoie de o curte sau de o pădure. Uneori, parcul de joacă cel mai apropiat sau satul bunicilor (pentru norocoși) sunt escapadele perfecte.

Există atât de multe jocuri în aer liber pe care le poți juca împreună cu copiii tăi și asta ține doar de creativitatea ta. Unele dintre jocurile copilăriei noastre sunt elastic, rațele și vânătorii, prinsea, la perete stop precum și sporturi ca: fotbal, badminton, sărit coarda etc. Frumusețea jocurilor și a sporturilor în aer liber este că le permit copiilor tăi să facă o activitate fizică în timp ce se distrează.

O altă activitate extrem de distractivă pentru vara aceasta este săritul pe trambuline. Bineînțeles că a avea o trambulină ar scuti multe drumuri la spațiile de joacă și ar fi o investiție pe termen lung, dar în cazul în care nu aveți o curte pentru aceasta, poate că nu e cea mai bună idee să o achiziționați.

De asemenea, având o trambulină proprie vă poate permite nenumărate jocuri și activități cum ar fi desenul cu cretă. Crearea desenelor pe suprafața trambulinei este o activitate grozavă pentru a menține copiii ocupați în această vară și, în același timp, adaugă un plus de culoare spațiului din grădină. O altă idee ar fi să le desenați dumneavoastră niște forme în care să sară și fiecare formă să corespundă unui anumit număr de puncte. În acest fel, transformați o activitate repetitivă, plictisitoare într-un joc competitiv și amuzant.

Mersul pe bicicletă este o altă activitate distractivă de care vă puteți bucura în aer liber cu copiii dumneavoastră. Când soarele este prietenos, scoateți-vă bicicletele și echipamentul de ciclism și ieșiți să la o plimbare. De asemenea, echitația este un alt sport care s-ar putea să fie foarte atractiv pentru cei mici deoarece sunt fascinați de animale. Orice sport practicat în aer liber are un impact uriaș asupra copiilor deoarece sunt modalități de a-și petrece timpul cu efecte benefice pentru sănătate.

Campingul este o idee foarte bună pentru a petrece timp în natură. Iar dacă nu ai timp să te aventurezi undeva departe de casă, poți oricând să îți instalezi cortul în curtea casei. Există atât de multă distracție în mersul cu cortul, iar copiii tăi vor învăța abilități de viață foarte utile în acest proces. Campingul este, de asemenea, un moment minunat de legătură între tine și copiii tăi și o oportunitate de învățare despre importanța naturii în viețile noastre.

O ieșire sau o drumeție la munte ar putea fi, de asemenea, o activitate foarte revigorantă. Având grijă să alegeți un traseu ușor, puteți să vă aduceți și copiii să vi se alăture în următoarea expediție. Pentru a fi mai prietenoasă cu copiii, drumeția poate fi combinată cu un picnic în natură. Luați niște gustări și apă pentru a le oferi copiilor dumneavoastră atunci când le este foame în timpul acestei excursii. O simplă plimbare prin natură ar putea face minuni. Asigurați-vă că, mai presus de a face fotografii sau videoclipuri cu natura, vă bucurați de moment. Uneori trăim prea mult pentru a ne captura amintirile și uităm să le trăim la maximum.

Un foc de tabără este una dintre activitățile pe care oamenii le consideră drept a fi naturale datorită istoriei omenirii. Focul a fost pentru mult timp un prilej de întâlnire, de spus povești și un element protectiv, care să țină la distanță animalele sălbatice. Până în zilele noastre, focul de tabără este cea mai ușoară modalitate de a vă conecta cu cei din jur în timp ce sunteți în natură. Nu trebuie să faceți un foc uriaș care poate fi văzut de la distanță sau care poate deveni greu de stăpânit. Aprindeți doar un foc simplu, adunați-vă familia și bucurați-vă de prezent.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș, invitație către operatorii economici interesați de Consorțiul ERGOPOLIS

Distribuie Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureş a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.