“Pastila alternativă”-Sonoterapia II Life style
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

“Pastila alternativă”-Sonoterapia II

În ediţia trecută a rubricii am prezentat, în linii mari, ce este sonoterapia şi la ce foloseşte ea. Astăzi intrăm puţin în profunzimea lucrurilor. Aşa cum totul din jurul nostru energie, totul are şi o anumită vibraţie. Este important să înţelegem că, deşi poate pentru noi unele noţiuni din domeniul terapiilor energetice par ciudate sau noi, nu este chiar aşa. În zona Asiei se lucrează de milenii cu termeni precum vibraţie şi/sau energie.

Chiar dacă în societatea noastră aceşti termeni au intrat de puţin timp, dacă stăm să ne gândim bine şi la noi se practică sonoterapia, chiar fără ca noi să fim conştienţi de acest lucru.

„Să luăm de exemplu clopotele bisericilor, chiar dacă dimensiunile acestora sunt mai mari, scopul oarecum e același, ele tot un rol de curățare au, de armonizare. Dacă mergem pe partea mai ezoterică, să zicem așa, putem să ne mutăm un pic atenția la folclor. Știm că entitățile și energiile negative sunt alungate de sunete, de sunete puternice. Deci oricum am privi lucrurile, converg în aceeași direcție. Indiferent că le privim din punct de vedere energetic, emoțional, fizic, totul converge în aceeași direcție, către bunăstare”, a explicat Andrei Zlamparet, sonoterapeut.

Pentru a ne putea bucura, însă, de beneficiile terapiilor alternative este important să înţelegem că o condiţie esenţială este să avem voinţa de a ne vindeca. Acest lucru înseamnă că trebuie să acceptăm să scoatem la suprafaţă acele lucruri pe care, conştient sau inconştient, le-am îngropat undeva adânc şi să ne eliberăm de ele.

„Orice e de vibrație mai scăzută, cum ar fi o furie, cum ar fi o frică, nu sunt acceptate. Le îngropăm, le suprimă. Ele sunt suprimate. Și spun asta pentru că o facem uneori într-un mod conștient și alte ori sunt reprimate. O facem fără să ne dăm seama. Sunt îngropate undeva adânc în interiorul nostru. Și pentru că am zis lucrul acesta, aș vrea să spun că în credința mea, din experiența mea și prin filtrul meu, cred că o vindecare, să zic așa, completă nu este posibil să fie făcută fără voia mea, ca participant la terapia respectivă. De ce spun asta? Baia de sunet deschide niște căi, niște drumuri către interiorul meu. Foarte multe persoane în timpul băii de sunet își aduc aminte de diferite experiențe, trăiesc anumite experiențe de care uitaseră, nici nu-și dădeau seama că sunt conduse de experiențele respective. Și dau exemplu cu o doamnă care spunea că în timpul băii de sunet și-a adus aminte de o panică din copilărie, în momentul în care se uita la bunicul ei cum taie lemne la circular, și-a adus aminte că îi era foarte frică ca nu cumva bunicul ei să își taie degetele și nu s-a mai gândit la lucrul respectiv. Şi-a dat seama cât de intensă a fost frica în interiorul ei și a eliberat-o. Baia de sunet poate să deschidă acele portițe în interiorul nostru și să ajungă în profunzime, dar este alegerea noastră dacă eliberăm sau nu”, a mai explicat sonoterapeutul.

Până acum am prezentat în această rubrică alte două tehnici terapeutice. Este important să înţelegem că, indiferent de tehnică există câteva principi, să le spunem de bază. În primul rând, nu există reţete, o tehnică poate să funcţioneze bine pentru o persoană şi să nu funcţioneze deloc pentru altă persoană. În al doilea rând, trebuie să alegem să ne eliberăm de traume şi tipare care nu ne mai serversc pentru că trebuie să participăm activ la procesul terapeutic şi, nu în ultimul rând, trebuie să avem disponibilitatea de a renunţa la statutul de victimă.

Săptămâna viitoare vom discuta tot despre sunete şi vom afla la ce fel de vibraţii ne expunem când privim la televizor materiale negative.

Rubrică realizată de Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE