Home / Sanatate / Curs de Ortopedie sub patronajul ESSKA, la Târgu Mureș

Curs de Ortopedie sub patronajul ESSKA, la Târgu Mureș

Distribuie

Centrul UNiX al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, aflat pe strada Victor Babeș nr. 15, va găzdui marți, 10 mai, de la ora 8.30, deschiderea oficială Cursului de Ortopedie organizat sub patronajul ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy, adică Societatea (Asociația) Europeană pentru Traumatologie Sportivă, Chirurgia Genunchiului și Artroscopie).

Cursul va fi deschis în format online-live de prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, precum și de prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade”, prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă (foto) și prof. univ. dr. Pop Tudor Sorin, în calitate de gazde ale evenimentului. Invitatul special al ediției 2023 este prof. univ. dr. Michael Hantes din Grecia, vicepreședinte 2 ESSKA.

”ESSKA este cel mai vechi și mai important for european care a dat recunoaștere Cursului de la Târgu Mureș. Apoi, profesorul Tiberiu Bățagă ”inima” care a împins comunitatea ortopedică în ultimii ani a devenit membru al ICRS, devenind membru al board-ului și al comitetului de conducere al acestei asociații. Apoi, Târgu Mureș a primit acreditarea ICRS. ICRS – International Cartilage Regeneration & Joint Preservation Society – adică Societatea Internațională pentru Regenerarea Cartilajelor și Prezervarea articulațiilor care întrunește peste 1.300 de membrii din 65 de țări și care este un forum dedicat celor două componente: cartilaje și articulații. Începând cu luna mai 2023 a venit probabil cea mai importantă recunoaștere internațională și anume invitarea domnului profesor Tiberiu Bățagă în comitetul de artroplastie a genunchiului în cadrul ISAKOS. ISAKOS – International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine este după cum bine observați varianta mondială a ”ESSKA” și adună într-un singur loc, o organizație internațională, peste 4.000 de chirurgi”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Comitetul de organizare al cursului.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.