FOTOREPORTAJ: Centru logistic de cinci stele inaugurat în Cristești Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1066 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Centru logistic de cinci stele inaugurat în Cristești

FrieslandCampina, una dintre cele mai mari companii globale de pe piața lactatelor, a inaugurat joi, 4 mai, noul centru logistic din parcul industrial de clasă A Mureș City Logistics, investiție în valoare de peste 12 milioane de euro realizată în comuna mureșeană Cristești. La eveniment, alături de reprezentanți ai companiilor FrieslandCampina România, Global Vision si Globalworth, au luat parte și reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și ai mediului de afaceri. 

Spațiu sustenabil, într-o zonă strategică

Spațiul inaugurat face parte dintr-un proiect de dezvoltare de tip single roof, cu o suprafață totală de 18.000 de metri pătrați. Proiectul de tip city logistics este situat într-o zonă strategică, în apropierea orașului Târgu Mureș, oferind conectivitate foarte bună din punct de vedere logistic.

Proximitatea față de oraș și față de unitatea sa de producție din Târgu Mureș sunt factorii cheie care au determinat FrieslandCampina să își consolideze activitățile în cadrul Mureș City Logistics, la Cristești.

De altfel, Compania FrieslandCampina a fost primul asociat în proiectul Mureș City Logistics, dezvoltat de Global Vision în parteneriat cu Globalworth, beneficiind de un sfert din clădirea nou construită.

“Noul centru logistic este în concordanță cu creșterea sustenabilă a companiei, acest pas pe care l-am făcut în dezvoltarea zonei de logistică contribuind la creșterea competitivității operaționale a FrieslandCampina România. În noul centru logistic – un spațiu automatizat, care încorporează atât cea mai nouă tehnologie, cât și un consum eficient de energie, fiind din punct de vedere al procesului mai prietenos cu mediul – toate activitățile noastre zilnice se vor desfășura în conformitate cu standardele și valorile noastre și va susține livrările de produse lactate de 100.000 de tone/ an”, a afirmat Ferenc Szecskó, CEO FrieslandCampina România.

În cei 4.500 de metri pătrați inaugurați a fost implementată o soluție de tip “Built-to-Suit” în care FrieslandCampina România se bucură acum de operațiuni livrare comenzi optime atunci când vorbim de calitate, eficiență, timp și cost.

“Proiectele dezvoltate de Global Vision, axate pe soluții personalizate și sustenabile sunt menite să genereze impact economic major la nivel regional și local. Mureș City Logistics este proiectul pilot din seria City Logistics Last Mile, concept lansat anul trecut, parte din strategia noastră de a dezvolta proiecte industriale și de logistică în proximitatea marilor orașe din toate regiunile țării. Fiecare proiect livrat cu succes reprezintă un nou pas în direcția dezvoltării unor comunități de afaceri puternice – parcurile noastre devenind hub-uri de business ce acomodează jucători din industrii diferite care își doresc extindere pentru optimizarea operațiunilor”, a subliniat Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

Mureș City Logistics este un prim proiect dintr-o serie de parcuri city logisticscare urmează să fie dezvoltate în proximitatea orașelor principale și secundare. Astfel, municipiul Târgu Mureș devine unul dintre punctele cheie de pe harta planurilor de extindere a proiectelor logistice și industriale.

“Ne bucură întotdeauna când putem să livrăm sub umbrela Globalworth Industrial spații sustenabile care să corespundă celor mai exigente cerințe ale pieței. Spațiile cu temperatură controlată adresează o piață de nișă în expansiune, iar faptul că un partener precum FrieslandCampina, pentru care cele mai bune opțiuni în materie de localizare, calitate și funcționalități practice avansate sunt normă a ales Mureș City Logistics confirmă standardele înalte ale proiectelor noastre”, a declarat Mihai Zaharia, director de investiții Globalworth România și director piețe de capital Globalworth Group.

La evenimentul de inaugurare a participat și Paul Niță, director general ID Logistics România.

”Ne simțim mândri că putem să facem parte din acest proiect din Cristești, ne bucurăm că intrăm în parteneriat cu FrieslandCampina. Proiectul pe care îl vedeți are foarte multe luni de muncă până a ajunge aici, motiv pentru care suntem bucuroși și recunoscători. Aprecieri pentru echipa FrieslandCampina și implicit pentru echipa Global Vision. Din acest depozit voim livra comenzi către toată țara pentru toți clienții FrieslandCampina”, a afirmat Paul Niță, care a adăgat că deși în cadrul noului centru logistic sunt folosite ”sisteme destul de avansate, chiar și cu inteligență artificială în anumite zone”, compania ID Logistics România se bazează pe oameni deoarece aceștia ”vor face diferența”.

Investiție benefică pentru Cristești și Mureș

Din partea autorităților locale, județene și centrale au participat Ciprian Cătălin Hojda – secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Kovács Edit – primarul comunei Cristești, Novák Levente – senator UDMR, Adrian Giurgiu – deputat USR, Kolcsár Károly – deputat UDMR și Gheorghe Ștef – director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

”Acest parc logistic cu siguranță va deveni un element foarte valoros pe cartea de vizită a comunei noastre, un element care spune clar și indică precis direcția de dezvoltare pe care o are această localitate și scopul clar pe care ni-l dorim noi, ca și administrație publică locală, și anume acela de a aduce bunăstare și de a asigura bunăstare economică întregii comunități”, a punctat Kovács Edit, care a reamintit că investitorii au fost și vor fi sprijiniți de autoritățile locale din comuna Cristești. Totodată, Kovács Edit și-a exprimat public ”respectul, gratitudinea și aprecierea” pentru toți cei care ”au contribuit la realizarea acestui proiect frumos.”

”Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu astăzi aici, la inaugurarea acestei investiții care pe lângă faptul că creează și locuri de muncă mureșenilor generează venituri la bugetul consolidat al statului și la bugetul local al comunei, dar asigură și o independență alimentară a țării. Este o investiție deosebit de utilă”, a transmis deputatul Kolcsár Károly.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE