Workshop în Pedagogia Franz Kett, la Grădinița ”Rază de Soare” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 497 Vizualizări

Workshop în Pedagogia Franz Kett, la Grădinița ”Rază de Soare”

Grădinița ”Rază de Soare”, structură a Școlii Gimnaziale ”Friedrich Schiller” din Târgu Mureș, a găzduit în perioada 5-6 mai Workshop-ul de multiplicare în Pedagogia Franz Kett, cu tema ,,Bucuria de a fi eu însămi”. Facilitatorul acestui workshop a fost doamna psiholog doctor Monica Gomoescu, vicepreședinte al Institutului pentru Pedagogia Franz Kett din România.

Au fost două zile cu trăiri intense, în care inimile a 27 de educatoare, de la secțiile română, maghiară și germană, din județul Mureș, au trăit împreună bucuria de a fi unice, autentice. Sub îndrumarea doamnei Monica Gomoescu, educatoarele au învățat să creeze pentru copii, acea atmosferă de liniștire, de calm, încărcată cu energie pozitivă, în care copilul să se simtă în siguranță, să se simtă valorizat, atmosferă în care copilul să-și descopere propria personalitate și să o accepte.

Prin cântece cu mesaje pozitive, prin dansuri meditative care celebrează prezentul, prin tehnici de mindfulness care te relaxează, educatoarele au experimentat magia Pedagogiei Franz Kett.

Cosulețe cu materiale din natură, fetru în culori și forme diferite, ,,secrete’’ ascunse în eșarfe colorate, crengi, pietre, mărgele, instrumente muzicale, au fost câteva dintre ,,comorile’’ pe care educatoarele le-au descoperit și folosit, cu multă creativitate, pentru a da viață poveștilor, pentru a da o formă trăirilor sufletești.

Cele două zile de workshop s-au încheiat prin conștientizarea importanței educației emoționale și spirituale, dar și cu o mare dorință de a aplica la grupă ceea ce s-a învățat, de a transmite mai departe profunzimea Pedagogiei Franz Kett.

                                                                                                                   

Prof. înv. preșcolar Ioana CZINEGE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE