FOTO: Micuțele balerine mureșene, strălucitoare pe scena din Paris Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 444 Vizualizări

FOTO: Micuțele balerine mureșene, strălucitoare pe scena din Paris

În weekendul 6-7 mai 2023, elevele Monique`s Ballet Studio din Târgu Mureș au participat la concursul ”Les Etoiles de Paris”, o competiție internațională desfășurată pe scena Théâtre du Blanc-Mesnil, Paris, Franța. 

Dansatoarele mureșence au concurat pe scenă alături de dansatori din mai multe țări și au reușit să aducă acasă trofee importante, inclusiv marele premiu al competiției – Grand Prix – pentru dans clasic (Ana-Daria Fodor) și marele premiu – Grand Prix- pentru dans contemporan (Mara-Bianca Livanu). 

Delegația din România a fost compusă din 18 dansatoare, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani și a concurat la discipline precum dans clasic (balet), dans contemporan și dans de caracter, cu momente solo și de grup. În total, Studioul de balet a adus acasă și premii 1 (11 trofee), 2 (8 trofee) și 3 (3 trofee). 

“Micuțele balerine ale studioului au nevoie de experiență internațională, iar Parisul era o destinație obligatorie în parcursul dezvoltării lor artistice. Parisul este locul de naștere al baletului, iar limba franceza e limba în care învățăm pe parcursul studiilor din sală. A fost o onoare să reprezentăm studioul de balet și pe toți prietenii dansului din Târgu Mures, alături de care creștem balerine de top la nivel național și internațional”, a declarat Monica Grama-Cheteleș, directorul studioului.

Din delegația mureșencelor au făcut parte: Ana Daria Fodor, Mara Bianca Livanu, Sorana Jakab, Iulia Todea, Ana Maria Bata, Carla Gomortîrceanu, Ana Dredetean, Maya Helgiu, Victoria Șerban, Catya Măerean, Silvia Torcătoru, Claudia Torcătoru, Mălina Balint, Ariana Curticăpean, Raluca Iacob, Andrada Milășan, Sofia Pop, Ilinca Moldovan-Lirca și Maria Tereza Grif.

Monique`s Ballet Studio este singura școală privată dedicată exclusiv baletului și dansului contemporan din județul Mureș. Înființată în 2014, școala și-a propus să aducă în Mureș eleganța dansului clasic și contemporan și să susțină performanța dansatorilor care vor străluci pe scenele lumii în următorii ani.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE