”Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare” pentru Sărmașu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

”Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare” pentru Sărmașu

Orașul mureșean Sărmașu a primit joi, 11 mai, la sediul Guvernului României, ”Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare – ELoGE”, distincție acordată de către Consiliul Europei, ca modalitate de certificare, apreciere și recunoaștere a autorităților publice locale a căror activitate se desfășoară la standarde internaționale.

”Am avut curajul să mă înscriu în aceast program al Consiliului Europei pentru evaluarea comparativă, care permite identificarea autorității publice locale eligibile”, a precizat ec. Valer Botezan, primarul orașului Sărmașu.

Potrivit acestuia, evaluarea s-a realizat pe baza a 12 principii ale bunei guvernări, stabilite de către Consiliul Europei: Participare, reprezentare și corecta desfășurare a alegerilor, Receptivitate, Eficiență și eficacitate, Deschidere și transparență, Stat de drept, Comportament etic, Competențe și abilități, Inovare și deschidere pentru schimbare, Dezvoltare durabilă și orientare pe termen lung, Management financiar solid, Drepturile omului, diversitate culturală și coeziune socială și Responsabilitate.

”Mulțumesc angajaților și Consiliului Local Sărmașu pentru că au înțeles că respectul, responsabilitatea și bunul simț duc la respectarea principiilor europene de Bună Guvernare Locală. Felicitări tuturor locuitorilor orașului Sărmașu!”, a mai transmis primarul orașului Sărmașu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE