Home / Iernut / Un secol de viață pentru Ana Molnar din Iernut

Un secol de viață pentru Ana Molnar din Iernut

Distribuie

Născută la 12 mai 1923, în Iernut, doamna Ana și-a petrecut copilăria și întreaga viață în localitatea natală. A crescut alături de o soră și un frate. Aici și-a făcut studiile, aici și-a întemeiat o familie. În anul 1947 s-a căsătorit cu Molnar Zoltan, bărbatul alături de care a trăit vremuri bune, vremuri grele, soțul cu care a muncit să își refacă avuția care le fusese confiscată pe motiv că sunt neam de chiaburi. Au răzbit fiind oameni hotărâți și puternici și și-au clădit o viață frumoasă.

Timp de 54 de ani au fost o familie  respectată și iubită. Din păcate, nu au avut copii, dar este foarte apropiată de cei ai surorii sale. Din anul 2001, doamna Molnar rămâne văduvă și nepoții au grijă de dânsa cu multă dragoste. 

De câțiva ani, având numeroase probleme de sănătate, este internată la un Centru pentru vârstnici din Târgu Mureș. Acolo a primit vizita primarului orașului Iernut, Ioan Nicoară, care a ținut să o felicite pe cea mai vârstnică femeie din localitate la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani, asigurând-o că este, pentru iernuțeni și nu numai,exemplu viu de longevitate, cumpătare și decență. Este, după spusele personalului din Centru, primul primar care își caută concetățeana internată în acel imobil, pentru a-și arăta respectul la aniversare.

Înconjurată de persoanele în vârstă din Centru care au felicitat-o și i-au făcut numeroase urări, a strâns emoționată buchetul de flori în brațe, a suflat în lumânări și a mulțumit tuturor pentru frumoasa surpriză.

Îi dorim, cu toții, mulți ani cu sănătate, zile senine și fericite!

Dana GURGHIAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.