80% din angajații din învățământ în grevă Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

80% din angajații din învățământ în grevă

Aproape 80% din angajaţii din învăţământ, în grevă de avertisment, potrivit datelor furnizate de reşedintele filialei Mureş a Federaţiei Sindicatului din Educaţie „Spiru Haret”, Maria Rezi, citată de Agerpres. Aceasta susţine că deşi la greva de avertisment de marţi şi-au anunţat participarea între 72 şi 73% dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar, la protest au luat parte mult mai multe persoane decât s-a confirmat iniţial.

"Greva generală presupune întâi o grevă de avertisment pe care am avut-o astăzi, între orele 11,00 şi 13,00. Toate unităţile de învăţământ mureşean au fost în grevă, indiferent din care sindicat au făcut parte protestatarii. Noi am fost anunţaţi că participă peste 72%, aproape 73%, acum centralizăm toate datele din teritoriu şi, din ce avem până acum din teritoriu, suntem cu mult mai mult peste ceea ce am declarat că participă la această grevă de avertisment. S-au alăturat şi colegi nesindicalişti sau cei care încă nu au aderat iniţial la protest. Această grevă înseamnă că noi continuăm greva, în 22 mai o începem, dar nu aş putea zice la ora aceasta când o vom termina", a declarat, pentru AGERPRES, Maria Rezi. 

Potrivit liderei Sindicatului "Spiru Haret" Mureş, copiii au fost supravegheaţi în clase, chiar dacă nu s-au ţinut lecţii pe perioada protestului şi că fiecare comitet de organizare a asigurat toate condiţiile în unităţile şcolare astfel încât să nu se întâmple nimic.
Redacția 
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE