Pachete sociale distribuite la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Pachete sociale distribuite la Luduș

Programul „Acordarea de pachete cu ajutoare materiale”  finanțat în cadrul Programului Operațional  Ajutorarea persoanelor defavorizate, cu fonduri  asigurate de Uniunea Europeană a fost pus în aplicare și la Primăria orașului Luduș. Tranșa a VI-a de pachete cu produse alimentare destinată persoanelor defavorizate are ca obiectiv principal reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din oraș. Acestă situație poate fi ameliorată prin furnizarea de pachete cu produse alimentare.

Claudia Vereș, directorul Direcției de Asistență Socială din Primăria orașului Luduș, a afirmat că beneficiarii finali ai Programului sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și persoanele/ familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Valoarea totală a proiectului este de 1.074.095.441 de lei, beneficiar fiind Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Din valoarea totală, Uniunea Europeană contribuie cu 912.981.125 de lei, iar de la bugetul de Stat s-a alocat suma de 161.114.316 de lei.

Pentru orașul Luduș, Instituția Prefectului Mureș a repartizat 460 de pachete care conțin următoarele categorii de alimente: conserve din carne de porc, de vită, pateu de ficat, compot de fructe, gemuri diferite, făină de grâu, de mălai, paste făinoase, orez, zahăr și ulei în greutate totală de aproximativ 25 de kg.

La Luduș, pachetele se distribuie în perioada luni – vineri, între orele 10.00 – 12.00 din spațiul în care a funcționat atelierul ACR, imobil situat în spatele Primăriei orașului. Cei care au dreptul pentru preluarea pachetelor trebuie să prezinte cartea de identitate sau buletinul de identitate, iar pentru copii este nevoie de certificatul de naștere.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE