Titlu european bifat cu succes de Federația Română de Culturism și Fitness Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Titlu european bifat cu succes de Federația Română de Culturism și Fitness

41 medalii de aur, 41 de argint și 21 de bronz este zestrea obținută de România la Campionatele Europene de Culturism și Fitness desfășurate în Spania (Santa Sussana) în perioada 3-8 mai 2023), prilej pentru preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean ,să organizeze o conferință de presă găzduită marți, 16 mai, de Sala Elite Pro din Parcul Tineretului din Reghin.

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF)

„Am insistat să fac această conferință de presă aici, în templul nostru al campionilor. Este locul unde eu personal m-am format ca sportiv. Este locul unde am crescut și am început să fac sport de performanță. Este sala unde campionii se pot antrena. Am mai spus-o și o repet de fiecare dată, încurajați tinerii să vină să facă sport, să-i îndrumăm către un stil de viață sănătos în detrimentul altor ispite sau vicii care sunt mult mai periculoase”, a precizat Gabriel Toncean.

Performanță unică

Potrivit acestuia, performanța obținută de România este una meritorie, atât prin numărul mare de medalii, cât și prin modul în care acestea au fost obținute, fapt care dus la clasarea României pe primul loc. „În urmă cu o săptămână România și-a adjudecat din nou titlul de Campioană Europeană. Este pentru a doua oară în istoria Federației Română de Culturi și Fitness când România reușește să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Am devansat Ucraina și Spania. Bineînțeles, au fost 44 de țări participante și peste 1.200 de sportivi. Concurența a fost una cât se poate de numeroasă. La finalul competiției, sportivii noștri obținuți 41 de medalii de aur, 42 de medalii de argint și 21 de medalii de bronz, un total de 104 medalii, punctajul de 641 de puncte a fost cel care ne-a scos campioni europeni. Consider această performanță ca fiind unică, chiar dacă România a mai câștigat acest titlu, dar modul în care am făcut-o, diferența care ne-a adus pe prima treaptă podiumului a fost enormă față de ocupanta locului 2”, a precizat Gabriel Toncean.

Principalul criteriu care a dus la obținerea titlului european este disciplină, completată și de o relație de prietenie între membrii lotului național, este de părere Gabriel Toncean. „Coordonatorul lotului național, avându-l în frunte pe selecționerul Costel Torcea a reușit de-a lungul anilor să formeze o echipă disciplinată, care se supune regulilor și care conștientizează că participarea la o competiție europeană înseamnă sportivitate, înseamnă corectitudine, înseamnă pregătire și inclusiv prietenie, pentru că există relații de prietenie între componenții lotului național. Petrec clipe frumoase cât sunt împreună și asta se datorează disciplinei impuse de selecționer și de coordonator. Suntem o familie unită, nu ne vedem doar la competițiile majore, cum ar fi Campionat European și Campionat Mondial. Pe parcursul anului avem foarte multe activități, încercăm să petrecem cât mai mult timp împreună. Este una din cheile succesului pentru că doar oferind poți să primești”, a subliniat președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

De la hobby la performanță

Alături de Gabriel Toncean la conferinţa de presă s-au aflat Oana Vasilescu, campioană europeană la Fitness Challenge, şi Mara Zidărescu, campioană europeană la junior Women’s Bikini, şi Moldovan Agoston, coordonatorul şi preparatorul fizic al lotului național, de asemenea medaliat în cadrul Campionatele Europene de la Santa Susanna.

Oana Vasilescu, campioană europeană la Fitness Challenge

„Am 35 de ani, m-am apucat de această ramură sportivă acum un an. Înainte făceam sală mai mult ca hobby. M-a atras la acest sport faptul că este plin de adrenalină, îmi place acest lucru foarte tare. Mergând la sala de fitness, am spus să încerc și apoi vedem ce o să iasă, în cel mai rău caz te alegi cu un corp bine conturat. Mi-a plăcut și ușor am început să avem rezultate. De aici încolo totul a mers perfect și nu m-am mai lăsat. Antrenamentele sunt foarte intense, atât forță cât și cardio. De asemenea, acest sport necesită o pregătire foarte atentă la alimentație. Nu trebuie să ținem neapărat o dietă foarte strictă, dar totuși trebuie să mâncăm sănătos pentru că fiecare prostie mâncată se simte a doua zi la sală. Am susținerea totală din partea familiei, fără sprijinul lor nu aș fi putut avea aceste rezultate”, a precizat Oana Vasilescu, campioană europeană la Fitness Challenge.

Mara Zidărescu, campioană europeană la junior Women’s Bikini

„Pentru mine fitness-ul a început să devină un stil de viață. Nu m-aș vedea făcând altceva, să revin la o viață fără sport, fără o alimentație foarte bine calculată în fiecare zi. E greu cu acest sport, și noi avem momente în care poate nu avem chef să mergem la sală sau nu mai vrem să mâncăm aceiași mâncare în fiecare zi, dar la finalul zilei, când vezi că ai reușit și ști că ești mai aproape de scopul tău, e totul foarte frumos. Scopul nostru sunt competițiile, să reușim să aducem o formă mai bună a noastră de fiecare dată, să vedem un progres de la zi la zi, de la lună la lună. Anul acesta a obținut titlul de campioană europeană la Bikini Fitness Junioare, campioană europeană la Fit Pairs împreună cu colegul meu Ionuț Lepădatu și un loc 3 la categoria Bikini Fitness Senioare. Într-adevăr, a fost o concurență mai mare față de anul trecut, cu toate acestea, pot să spun că am fost mai bine pregătită psihic având mai multe competiții la active și mi-a fost puțin mai ușor să gestionezi situația și să-mi păstrez calmul”, a spus Mara Zidărescu, campioană europeană la junior Women’s Bikini.

Moldovan Agoston, coordonatorul şi preparatorul fizic al lotului național

„România a obținut rezultate fantastice la aceste campionate europene, sportivii au dat dovadă de disciplină, seriozitate, corectitudine, într-un cuvânt performanță la cel mai înalt nivel. Mă bucur foarte mult că am adus 12 medalii prin cei trei sportivi din cadrul clubului nostru, CS Retro Gym. Pentru mine ca și antrenor și președinte al acestui club este ceva fantastic”, a declarat Moldovan Agoston, coordonatorul şi preparatorul fizic al lotului național.

Urmează Campionatul Mondial

Următorul pas important îl reprezintă Campionatele Mondiale care vor avea loc în toamna acestui an, de asemenea în Spania, adevărată piatră de încercare pentru Lotul Național, proaspăt campion european, statut care îi dă speranțe președintelui Federației Române de Culturism și Fitness. „Aș avea curajul chiar să spun că ne dorim obținerea titlului de Campion Mondial. La cum am văzut sportivii, cât sunt de determinați nu cred că ceva ne poate sta în cale. Le-am spus și lor, singurii lor adversari, ca de obicei, sunt chiar ei. Concurența este din ce în ce mai mare la competiții, iar ei cu cât vin într-o formă mai bună au șanse mai mari la titlul mondial”, a conchis Gabriel Toncean.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE