Dr. Iulia Rădeanu ”Prin maternitate femeia se reîntoarce spre frumusețea ei cea dintâi” Interviu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 858 Vizualizări

Dr. Iulia Rădeanu ”Prin maternitate femeia se reîntoarce spre frumusețea ei cea dintâi”

Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș va găzdui marți, 23 mai, de la ora 18:00, conferința intitulată: Cultura Vieții, susținută de Prof. Dr. Caludiu Mărginean și Pr. Dr. Ovidiu Bârsan. Evenimentul este organizat de Asociația GIO (Generații Iubite și Ocrotite) din Târgu Mureș, a cărei implicare pro-viață nu se rezumă doar la activism, ci și la fapte concrete în sprijinul femeilor. Pentru a se putea bucura de maternitate fiecare femeie are nevoie de susținere, mai ales dacă sarcina vine în conjuncturi nepregătite. Asociația GIO nu dorește doar consilierea acestor femei în criză de sarcină, ci asigurarea monitorizării sarcinii gratuit, botezul micuților, asigurarea materială în creșterea copiilor.

Dr. Iulia Maria Rădeanu, fondator al Asociației GIO,  într-o zi încărcată în care a botezat 7 copii, a avut amabilitatea să ne răspundă și nouă la cîteva întrebări într-un interviu marca Zi de zi.

Femeile se luptă adesea cu multe provocări în viață, dar cea mai intensă bătălie se dă în timpul sarcinii, multe ajungând în situația de criză de sarcină, adică găsesc toate motivele din lume pentru a avorta. De ce se întâmplă toate acestea?

De cele mai multe ori, cei mai  mulți dintre noi ne trăim viața într-o continuă alergare și soluționare de probleme, de situații, și ajungem epuizați, uneori chiar goliți de sens si importanță. Un lucru esențial ar fi să acordăm atenție propriei noastre vieți, sufletești și biologice, astfel putând să ne conectăm cu ființa noastră și modul ei de existență. Cum putem face aceasta? Un stadiu incipient și de maximă importanță ar fi să ne îndreptăm privirea și simțirea spre începutul vieții noastre, spre conceperea ei, spre complexitatea și prufunzimea alcătuirii omului.  Astfel, nu doar că ne-am regăsi, ci am și redescoperi infinitatea din care am fost plămădiți și spre care tindem, conștient sau nu, toată viața.

Multe femei consideră că nu sunt făcute mame.

În jurul nostru se perindă zeci, sute de mame, care fie își poartă copilul în brațe, fie în pântec. Oare câți dintre noi reușim să privim dincolo de plânsetul pruncului care pare să ne îngreuneze, să ne agite, ori să catalogăm copiii ca fiind ceva de categoria „nu e pentru mine!”, ori „ce răzgâiat!”? În fond, în pântec, iar aceasta nu înseamnă doar în trup, ci și în sufletul mamei și în fiecare mădular al ființei ei, se creează un adevărat univers, o adevărată cultură a vieții, ascunsă, taincă, văzută doar de cei care au ochi să o privească. Această zămislire de om aduce cu sine un întreg cumul de informație genetică și spirituală spre care noi nu ne îndreptăm atenția, tocmai de aceea ne vine, uneori, atât de greu să avem curajul să naștem și să creștem copii.

Care este scopul conferinței Cultura vieții ?

Prin intermediul acestei conferințe încercăm să aducem în fața dumneavoastră atât argumente științifice, cât și spirituale, care să întărească conștiința noastră asupra importanței de a avea curaj și credință de a naște prunci și, de asemenea, de a fi mai cu băgare de seamă în ce privește o mamă însărcinată. De ce toată această pledoarie despre maternitate? Răspunsul este unul simplu: prin maternitate femeia se împlinește în iubire, dăruire și feminitate și, mai mult, se reîntoarce spre frumusețea ei cea dintâi.  Acestea nu sunt cuvinte poetice care doar îmbracă frumos  o realitate, ci reprezintă însuși adevărul cel mai prezent din viața noastră pe care noi îl abstractizăm, ori îl minimalizăm, din cauza gândirii noastre materialiste și superficiale.

Ce înțelegem prin maternitate?

Maternitatea nu înseamnă doar o femeie care naște și își crește copiii, ci ea vizează pe toți care intră în legătura cu mama, căci prin atitudinile și reacțiile celor din jur, maternitatea fie se încurajează și se înfrumusețează, fie se dezamăgește. Astfel, pe lângă importanța pe care o au mamele în conceperea de prunci, se adaugă și cei care-i sunt alături, ei putând să ridice avântul și iubirea mamei, ori să-l împiedice.

Cine sunt cei doi invitați ai conferinței?

Ovidiu Bârsan  este preot ortodox, iubitor de cultură, cu preocupări intense de a oferi publicului larg bucuria îmbogățirii intelectuale și spirituale prin acceptarea simbiozei dintre credință și cultură, dar și a parteneriatului fecund dintre intelectual și cleric, fără discriminări ofensatoare și excluderi trufașe. Născut în Tîrgu Mureș, unde își desfășoară activitatea și în prezent, a studiat la Facultatea de Teologie din Alba Iulia.

Aflat la conducere secției Ginecologie 2 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, dr. Claudiu Mărginean prezintă un interes deosebit pentru Medicina materno-fetală, în special pentru ecografia fetală și depistarea precoce a diverselor malformații.

Pe lângă activitatea sa medicală, dr. Mărginean își dedică timpul activităților didactice, fiind Profesor Universitar în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș.

De asemenea, este implicat activ în diverse organizații naționale și internaționale, dintre care menționăm: Societatea Internațională de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, Societatea Română de Medicină Prenatală.

Vă invităm cu drag să veniți, participarea este gratuită.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE