Home / Învățămînt / FOTO: Gimnaziul ”Florea Bogdan” Reghin, 40 de ani în slujba educației

FOTO: Gimnaziul ”Florea Bogdan” Reghin, 40 de ani în slujba educației

Distribuie

Școala Gimnazială ”Florea Bogdan” din municipiul Reghin a îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul aniversării celor 40 de ani de existență celebrați joi, 18 mai în prezența oficialităților locale și județene și a actualilor și foștilor profesori și absolvenți.

Prof. Dănuț Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan”

„Este o zi  specială pentru noi toți deoarece sărbătorim  40 de ani de la înființarea școlii și 20 de ani de când această unitate de învățământ poartă numele de Florea Bogdan. Sunt 40 de ani de educație, de lumină menită să călăuzească zecile de generații care și-au legat copilăria de această școală. Pentru mine personal acest moment are o mare încărcătură emoțională, sunt onorat să fac parte din istoria acestei școli. Calitatea educației primite la această școală mi-a insuflat dorința de a fi dascăl, ajungând să fiu profesor al acestei școli. Mândria unui elev când ajunge director la școala unde a absolvit poate fi dovada faptului că școala respectivă îndeplinește cu succes misiunea de a fi elev și misiunea unei educații de valoare. În această zi de sărbătoare ne amintim de toți cei  care au contribuit la dezvoltarea școlii noastre, la toate succesele pe care școala le-a înregistrat în acest timp. Azi, suntem mândri să privim înapoi și să sărbătorim toate realizările noastre. Având un trecut care a dat atât de mulți oameni valoroși, este important să privim  înainte cu încredere și speranță spre viitor. Avem datoria de a ne asigura că Școala Gimnazială ”Florea Bogdan” continuă să se dezvolte și să ofere educație de calitate pentru generațiile următoare. Suntem convinși că suntem pe drumul cel bun, iar școala noastră va continua să se dezvolte în spiritul valorii și principiilor care au stat la baza formării ei acum  40 de ani. În numele întregii echipe a Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan” doresc  să le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui vis și să le urez un călduros La Mulți Ani de excelență și educație”, a spus în deschiderea momentului festiv prof. Dănuț Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan”.

Sabin Pășcan (IȘJ MUreș): „Să rămâneți ancorați sub arcul timpului, să dați valoare școlii noastre mureșene”

Printre invitați s-au numărat și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș in frunte cu prof. drd Sabin Pășcan, inspector școlar general și prof. Antal Levente, inspector școlar adjunct, alături de inspectorii Chiorean Claudiu Dorin, Bîndilă Claudiu-Gabriel, foști absolvenți ai școlii reghinene.

„Acest moment aniversar marchează calitatea educației, dar și calitatea profesională și umană a educatorilor. Nu cred că există lume mai fascinantă decât lumea școlii în care se plămădesc  și rodesc caractere, sentimente nobile și virtuți morale. Performanța a fost mereu condiționată de frumuseța celor care o realizează, profesori și elevi deopotrivă. În școală se leagă prietenii, se trăiesc experiențe unice, elevii fiind înconjurați de oameni care se străduiesc să dea un curs lin, drumul lui lor spre viață, care împărtășesc cu ei bucuria izbânziilor lor, multe, puține, dar întotdeauna importante. Vă mulțumesc tuturor celor care ați participat activ de-a lungul timpului, la realizarea misiunii școlii și vă doresc să vă îndepliniți toate așteptările, să rămâneți ancorați sub arcul timpului, să dați valoare școlii noastre mureșene. La Mulți ani, Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan”!”, a precizat prof. drd Sabin Pășcan, inspector școlar general care a înmânat gazdelor Diploma și Placheta  Aniversară Școalii Gimnaziale ”Florea Bogdan” pentru ”40 de ani de profesionalism, implicare și promovare a învățământului de calitate”.

„Sunt aici într-o dublă ipostază, atât în calitate de profesor al acestei școli cât și în cea de  inspector școlar general adjunct. Sunt extrem de bucuros și mândru să fiu la acest moment aniversar, prilej să felicit toate cadre didactice care au lucrat în această școală de-a lungul celor 40 de ani, toți angajații acestei școli, conducerile care s-au perindat la cârma acestei instituții de învățământ. Din această școală au pășit în viață mii de copii, unii cu studii universitate, alții oameni de nădejde acolo unde viața i-a purtat, cu toții  au primit de la acești minunați dascăli încredere în sine, curaj, respect pentru oameni din jurul lor, respect care l-au purtat și acestei școli și acestui oraș”, a menționat  prof. Antal Levente, inspector școlar adjunct, IȘJ Mureș.

Márk Endre : „Calitatea și performanța a fost la ea acasă în acest loc”

La momentul de sărbătoare a onorat cu prezența  și primarul Márk Endre care a adresat mulțumiri tuturor celor care și-au adus contribuția la istoria de 40 de ani Gimnaziului ”Florea Bogdan”.

Márk Endre, primarul municipiului Reghin

„La 40 de ani de la înființare, acest gimnaziu mereu tânăr și dinamic îi celebrează pe toți oamenii frumoși a căror viață s-a împletit cu destinul său, dascăli din trecutul și prezentul acestei școli, elevi de toate vârstele și prieteni de pretutindeni. Valoarea unei țări este dată de cetățeni. Valoarea unei școli sunt dascălii și elevii iar această școală a dovedit de-a lungul celor 40 de ani că are cadre didactice deosebite, elevi buni și rezultate remarcabile. Calitatea și performanța a fost la ea acasă în acest loc. Acum, când unii cred că școala nu mai este importantă, când în  lumea în care trăim se dezvoltă și sunt încurajate  tot mai des în non-valorile, atât noi, reprezentanții autorității locale cât și dumneavoastră,  profesori ai Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan”, părinți și elevi,  trebuie să susținem laolaltă că dacă vom continua să cultivăm valori precum profesionalismul, respectul,  solidaritatea, umanismul, atunci  școala va continua să formeze personalități umane de valoare. La ceas aniversar aduc un respectuos omagiu  tuturor dascălilor care au slujit și slujesc în această instituție, elevilor dragi, părinților, partenerilor și nu în ultimul rând personalului auxiliar care susțin Școala Gimnazială ”Florea Bogdan” în demersurile sale”, a subliniat primarul Márk Endre.

Salutul fostului director, Gheorghe Conțiu

Moment emoționant a fost și pentru foștii profesori prezenți la serbarea celor patru decenii, printre care și prof. Gheorghe Conțiu, fost director al Gimnaziului ”Florea Bogdan”, funcție care a ocupat-o vreme de 28 de ani.

Prof. Gheorghe Conțiu

„Din cei 45 de ani de activitate didactică pe care am desfășurat-o pe parcursul vieții, 32 de ani i-am desfășurat la Gimnaziul ”Florea Bogdan”, dintre care 28 de ani ca director al acestei unități școlare. Mulțumesc  tuturor cadrelor didactice de la Gimnaziul ”Florea Bogdan”,  domnului director Dănuț Molfovan în mod special pentru invitația pe care mi-a făcut-o. Îi asigur pe toți că ori de câte ori voi fi solicitat, voi veni cu dragă inimă să participi la alte activități, și, atât cât voi putea, voi împărtășii și colegilor mai tineri din experiența mea dobândită pe parcursul acestor ani când am condus această școală”, a spus prof. Gheorghe Conțiu.

Părtaș la momentul de sărbătoare a fost și consilierul local, av. Stelian Doru Cătană, membru în C.A. al Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan”.

Av. Stelian Doru Cătană

„Nimic nu este mai frumos și mai plăcut decât amintirea anilor de școală generală, locul  unde doamna învățătoarea a fost cea care te-a învățat să scrii, să citești, să socotești, dascăl care prin tot ceea ce face pune temelia vieții care urmează să o ai. Mulțumiri se cuvin cadrelor didactice ale acestei școli, mulțumiri de asemenea dragilor invitați precum și tututor elevilor și foștilor absolvenți prezenți la acest moment de sărbătoare. La mulți ani, Gimnaziului Florea Bogdan”, a transmis av. Stelian Doru Cătană.

Ady Gyöngyvér, patru decenii la catedră

Printre dascălii veterani care au prins momentul de început al Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan” se numără și actualul director adjunct, profesoara de limba germană Ady Gyöngyvér Ilona.

Prof. Ady Gyöngyvér Ilona

„Sunt zile în viața unui om cât și în viața unei instituții care merită cu adevărat să fie sărbătorite. Așa se întâmplă și azi când aniversăm 40 de ani de la existența școlii. Glumind cu domnul director, el  spune că am început în același an, 1982,  el, elev fiind în clasa 1, iar eu începeam cariera de profesor de limbă și literatură germană și maghiară. 40 de ani este o perioadă foarte lungă, una plină de satisfacție și de experiență. Ceea ce mă ține încă în activitate este atmosfera de colegialitate, dragostea și empatia din partea elevilor și colegilor.  Mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat putere și sănătate în toți acești ani ca să pot efectua munca la catedră și nu numai. Un profesor atunci și-a atins scopul în munca de zi cu zi când la despărțire, orice copil poate să-i adreseze următorul gând:  Când ați sădit în noi aspirații, nu ne-ați ascuns obstacolele. Când ne-ați îndemnat către piscuri, nu ne-ați arătat zările, ne-ați învățat zborul”, a spus prof. Ady Gyöngyvér Ilona.

A urmat un program artistic oferit de elevii Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan, momentele de muzică, poezie, dans, coregrafie și teatru fiind răsplătite cu aplauze generoase din partea publicului prezent, foști și actuali profesori, foști absolvenți, martorii unui moment de suflet găzduit de  Sala Festivă a Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan” din Reghin.

Alin ZAHARIE

Foto: Arthur SZABO & Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.