Home / Sanatate / Caravana de screening la Bistra şi Sebeş, judeţul Alba

Caravana de screening la Bistra şi Sebeş, judeţul Alba

Distribuie

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 30-31 mai 2023 în judeţul Alba, în localităţile Bistra şi Sebeş.

Programul caravanei în perioada 30-31 mai 2023 este următorul:

–        Bistra – 30.05.2023 – începând cu ora 11.00 (Şcoala Generală Bistra);

–        Sebeş – 31.05.2023 – începând cu ora 10.00 (Centrul pentru persoane cu dizabilităţi, Str. Lucian Blaga nr. 45).

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin.

IMPORTANT!

Descoperite şi tratate în stadii incipiente, leziunile colului uterin se pot vindeca complet!

Fiecare femeie trebuie să înţeleagă că specialistul este acolo pentru sănătatea ei şi că cele 5 minute petrecute la caravana de screening pentru testare Babeş Papanicolaou sau HPV pot fi esentiale pentru viitorul şi sănătatea ei şi a familiei ei.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Însă un cancer de col uterin avansat poate cauza sângerări după actul sexual, sângerări între ciclurile menstruale sau scurgeri vaginale anormale.

Aşadar, doamnelor, profitaţi de această oportunitate şi veniţi imediat la testare dacă:

      Nu aţi efectuat niciun consult ginecologic în ultimul an;

      Dacă nu aţi efectuat testul Babeş Papanicolaou sau HPV în ultimii 3 ani;

      Observaţi orice scurgere vaginală anormală, în afara perioadei de menstruaţie, după contact sexual sau după menopauză;

      Simţiţi orice disconfort al aparatului genital care persistă mai mult de două săptămâni.

 Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


De asemenea, verificati

Asocierea Strabag – Geiger mărește turația pe Autostrada Transilvania

Distribuie Lucrările din zona tronsonului dintre județele Cluj și Mureș al șoselei de mare viteză …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.