Se colectează deșeuri, la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 96 Vizualizări

Se colectează deșeuri, la Luduș

Importanța colectării și reciclării deșeurilor de orice fel este ilustrată în aceste zile de campania „Reciclează! Fii prietenos cu natura!” inițiată de o societate comercială specializată în colectarea și reciclarea deșeurilor. În perioada 22-26 mai 2023 se colectează deșeurile voluminoase și periculoase care provin din gospodăriile populației. Este bine de știut că în categoria deșeurilor voluminoase sunt incluse piese de mobilier, uși, obiecte sanitare, covoare, precum și alte obiecte de mari dimensiuni. Deșeurile periculoase sunt substanțele chimice inflamabile, vopsele, diluanți, anvelope, acumulatori, baterii, etc.

În săptămâna 22-26 mai 2023, cetățenii din orașul Luduș sunt invitați să depună obiectele voluminoase sau periculoase în containerele special amplasate de firma colectoare în zonele orașului: cartierul Gheja (în parcarea din fața școlii), cartierul Roșiori (intersecția dintre strada Principală și strada Fundătură).

În orașul Luduș containerele sunt amplasate: intersecția străzii Republicii și strada Mărășești, lângă calea ferată; cartierul Arizona, strada Zăvoiului, lângă blocul ANL nr. 11; cartierul Baltă, strada Independenței, lângă stația de salvare; strada Răsăritului, în apropierea căii ferate, aproape de biserica Baptistă; strada Ghioceilor, lână piața de zi. 

La fiecare loc de colectare sunt amplasate câte un container pentru obiecte voluminoase și câte unul pentru deșeuri periculoase. Cetățenii sunt atenționați că se interzice amestecarea deșeurilor voluminoase cu cele menajere, reciclabile, biodegradabile sau periculoase (azbest, materiale filtrante, baterii, acumulatori, uleiuri, grăsimi și vopsele).

La final, sloganul campaniei „Reciclează! Fii prietenos cu natura!” se adresează nouă, tuturor oamenilor de bună credință pe care ne preocupă păstrarea unei naturi sănătoase și prietenoase cu noi și cu urmașii noștri.

Ioan A. BORGOVAN

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE