Home / Cultură / Turneul Național Trei Tenori ajunge la Târgu Mureș

Turneul Național Trei Tenori ajunge la Târgu Mureș

Distribuie

Palatul Culturii din Târgu Mureș va găzdui luni, 29 mai, de la ora 19.00v, un extraordinar concert susținut de cei 3 Tenori Ieșeni – Andrei Apreotesei, Florin Guzgă și Andrei Fermeșanu!

Cele 3 voci de renume internațional vor fi acompaniate de Orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, condusă cu măiestrie de bagheta dirijorului Remus Grama!

Bilete pe:: https://www.ateneuiasi.ro/class/3-tenori-ieseni-targu-mures/https://www.bilet.ro/eveniment/tenori-ieseni-targu-mures-11505 sau la Palatul Culturii din Târgu Mureș

Conceptul concertului se bazează pe cunoscutul model internațional „The Three Tenors”, potrivit informațiilor furnizate de Patricia Iacob, responsabil marketing Ateneul Național din Iași.

Această formulă se bucură deja de un succes incredibil în Iași, unde, de la începutul proiectului, în iulie 2022, cei 3 tenori români au susținut 10 concerte în fața a peste 20.000 de spectatori. În lunile mai și iunie 2023, Cei 3 Tenori Ieșeni se vor afla într-un turneu în țară, fiind acompaniați de cele mai bune orchestre românești, potrivit aceleiași surse.

Abordând un repertoriu internațional în peste 7 limbi, cele 3 voci incomparabile ale scenei lirice românești creează un spectacol complex, în care arii din opere celebre și canzonette se îmbină cu fuziunea stilurilor și genurilor muzicale clasice și moderne.

Cei 3 tenori români, Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei, sunt soliști profesioniști de operă, invitați extraordinari în spectacole de operă care au loc atât în România, cât și în străinătate.

Andrei Fermeșanu – manager al Operei Naționale Române din Iași

Este absolvent al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, iar parcursul formării sale artistice însumează ipostazele vocii umane puse în slujba teatrului liric: corist, artist liric, solist. Continua preocupare pentru rafinarea interpretativă și consolidarea tehnică s-a materializat prin participarea la masterclass-uri cu personalități de prim ordin ale genului de operă: Vasile Moldoveanu, Marius Vlad Budoiu, Eleonora Enăchescu, David Crescenzi, Vlad Iftinca, Cristian Oroșanu.

Repertoriul tenorului Andrei Fermeșanu, solist al Operei Naționale Române Iași începând cu anul 2012, include roluri principale din opere precum: „Il barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini, „L’elisir d’amore” de Gaetano Donizetti, „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, „Carmina Burana” de Carl Orff. Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven sau Requiem de Wolfgang Amadeus Mozart sunt lucrări abordate de artistul ieșean în spațiul creațiilor vocal-simfonice.

Tipologia vocală a „tenorului de grazia” i-a adus recunoașterea atât în fața publicului din cadrul instituțiilor muzicale reprezentative ale țării, cât și în cronica de specialitate.

Începând cu luna martie a anului 2021 și până în ianuarie 2022, tânărului interpret i-a fost încredințată coordonarea artistică a Operei Naționale Române Iași, iar din 29 ianuarie 2022 a primit funcția onorantă și de mare responsabilitate de Manager interimar al prestigioasei instituții ieșene.

Florin Guzgă – director artistic al Operei Naționale Române din Iași

Este absolvent al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, la clasa prof. univ. dr. Corneliu Solovăstru, promoția 2013. De asemenea, este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

În anul 2012 a câștigat Premiul al II-lea la Concursul Internațional „Vincenzo Bellini” în Caltanissetta, Italia și Premiul special pentru tenori „Galliano Masini” în cadrul aceluiași concurs.

În 2013 a devenit solist al Operei Naționale Române Iași, an în care a debutat în rolul Ducelui de Mantova din opera „Rigoletto” de G. Verdi, sub bagheta dirijorului David Crescenzi. Au urmat apoi debuturi importante în „La Traviata”, „La bohème”, „Lucia di Lammermoor”, „Evgheni Oneghin”, fiind premiat în două ediții ale Galei Premiilor Operelor Naționale din România cu premiul pentru cel mai bun debut masculin.

A colaborat cu importante teatre de operă din țară (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați) și din străinătate (Chișinău, Toulouse, Zagreb).

Repertoriul său de operă cuprinde roluri precum: Ducele de Mantova („Rigoletto”), Alfredo („La Traviata”), Riccardo („Un ballo in maschera”), Rodolfo („La bohème”), Pinkerton („Madama Butterfly”), Edgardo („Lucia di Lammermoor”), Nemorino („Lʼelisir dʼamore”).

Pasiunea pentru muzică, dar și calitățile vocale remarcabile l-au îndemnat să abordeze inclusiv repertoriul vocal-simfonic: „Requiem” de W.A. Mozart, Simfonia a IX-a de L. van Beethoven, „Messa da Requiem” de G. Verdi, „Stabat Mater” de G. Rossini, „Clopotele” de S. Rahmaninov.

Andrei Apreotesei – manager al Ateneului Național Iasi.

Absolvent al Facultății de Interpretare Muzicală, secția canto clasic din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, a urmat și cursuri MasterClass de canto susținute de profesorul Giuseppe Pastorello de la Conservatorul de Stat din Palermo. 

Solist al Operei Naționale Române din Iași din 2014, Andrei Apreotesei a debutat în numeroase roluri de-a lungul anilor.

Cu o prezență scenică caldă și o voce generoasă, Andrei Apreotesei a cucerit inimile publicului în toate rolurile pe care le-a interpretat pe numeroase scene din România.

Link-uri youtube unde puteți asculta cele trei voci de renume internațional

 https://youtu.be/eNmnbom9RsQ – Andrei Fermeșanu | 3 Tenori Ieșeni | Femeia, eterna poveste

https://youtu.be/KXdyXiYXeYo – 3 Tenori | Tu ca nun chiagne

https://youtu.be/Ga9Sm23EmIQ – Andrei Fermeșanu | 3 Tenori Ieșeni | Se bastasse una canzone

https://youtu.be/PuPhkeE19Hs – Andrei Apreotesei | 3 Tenori Ieșeni | I Hate You Then I Love You

https://youtu.be/4CNUANJOa3c – Florin Guzgă | 3 Tenori Ieșeni | It’s Man’s Man’s World

https://youtu.be/Nz2vhm65od0 – Florin Guzgă | 3 Tenori Ieșeni | Tu ești primăvara mea

https://youtu.be/pTUwEKIJIC4 – 3 Tenori Ieșeni | Manhã De Carnaval!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.