Home / Justitie / Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală de 2 milioane de lei

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală de 2 milioane de lei

Distribuie

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Târgu Mureş, pun în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș și Arad, într-o cauză vizând activitatea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prin folosirea la autoritatea vamală de documente vamale de transport sau comerciale falsificate, urmate de  sustragerea de la plata TVA și a taxelor vamale aferente.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2018, mai multe persoane din județele Mureș și Arad, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, în vederea comiterii, în mod coordonat, a infracțiunii de evaziune fiscală. Astfel, prin intermediul unor societăți comerciale, în perioada 2018- 2023, membrii grupului infracţional ar fi efectuat peste 80 de importuri de diferite produse (în general țesături) în România, în special din țări extracomunitare, iar, în urma întocmirii și înaintării declarațiilor vamale, valoarea totală declarată a mărfurilor ar fi fost inferioară valorii reale a acestora, fiind astfel creat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei. Astfel, sumele declarate ar fi fost în conformitate cu plățile scriptice efectuate prin intermediul respectivelor persoane juridice către furnizor, însă, pe lângă aceste sume de bani, persoanele care făceau parte din grupul infracțional organizat, în mod direct ori prin intermediul altor persoane controlate de către acestea (fizice sau juridice), ar fi efectuat și alte plăți către același furnizor, în scopul achitării integrale a mărfurilor.  Toate aceste acțiuni ar fi fost făcute în scopul sustragerii de la plata integrală a TVA și a taxelor vamale aferente importurilor”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Mureş.

Poliţiştii au mai arătat că activitatea infracțională a membrilor grupului infracțional organizat ar fi fost sprijinită de către alte persoane, care şi-ar fi pus la dispoziție conturile bancare, în vederea transferării unor sume de bani în țări extracomunitare. (A.C.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zilele UMFST: Contabilul în deservirea interesului public. Ce este Contabilitatea Criminalistică

Distribuie Cu ocazia începerii Zilelor UMFST, luni, 11 decembrie, Facultatea de Econoie și Drept din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.