Home / Invatamant / Școala de Primăvară ”Nativ Creativ”, plusvaloare pentru studenții UMFST

Școala de Primăvară ”Nativ Creativ”, plusvaloare pentru studenții UMFST

Distribuie

Timp de trei zile, în perioada 19-21 mai, ”Incubator 13” din incinta Cetății Medievale Târgu Mureș a găzduit prima ediție a Școlii de Primăvară ”Nativ Creativ”. Evenimentul a fost inițiat de către Cezar Sigmirean, prodecan al Facultății de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, și Alexandru Cistelecan, lector universitar în cadrul aceleiași facultăți.

Strategie pentru învățământ supermodern

Școala de Primăvară ”Nativ Creativ” și-a propus să fie, după cum a afirmat în deschiderea evenimentului Cezar Sigmirean, o inedită invitație la dialog social adresată unei palete vastă de categorii sociale, de la elevi, studenți și masteranzi, la experți în comunicare și cadre didactice.

”Am organizat Școala de Primăvară ”Nativ Creativ” pentru a iniția un dialog social, invitația fiind adresată diferitelor comunități mureșene: elevi, studenți, specialiști în comunicare, oameni proactivi, iar subiectele alese sunt de actualitate, potrivite pentru a genera anumite dezbateri la care sunt invitate să participe oameni din generații diferite”, a precizat Cezar Sigmirean.

Prodecanul Facultății de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a dezvăluit apoi că Școala de Primăvară ”Nativ Creativ” face parte dintr-o strategie gândită cu scopul de a moderniza și îmbunătăți din punct de vedere calitativ oferta educațională a facultății, dar și pentru a crește atractivitatea acesteia în rândul studenților sau viitorilor studenți.

”Este o inițiativă care aparține facultății noastre, de a reforma curricula și de a gândi altfel învățământul. Desigur, ne gândim la un învățământ supermodern, superperformant și sunt sigur că toți colegii mei sunt de acord cu mine, un învățământ în care voi, dragi studenți ai noștri sau viitori studenți, veniți cu drag la facultate și practic toate acțiunile la care vă invităm aduc plusvaloare formării voastre profesionale. În cadrul strategiei noastre, Școala de Primăvară este prima inițiativă. Vor fi și alte inițiative, din toamnă vom lansa un post de radio studențesc, pregătim o altă Școală, o Școală de Toamnă, un Festival de Carte, în curând o Academie de Digital Marketing și multe alte acțiuni pentru a diversifica oferta educațională”, a subliniat Cezar Sigmirean.

Workshopuri cu tematici interesante

Programul primei ediții a Școlii de Primăvară ”Nativ Creativ” a fost foarte bogat în workshopuri cu tematici pe cât de interesante, pe atât de variate: ”Cum pot să devin și eu influencer?” (cu Cristian China Birta, autorul cărții ”Ce se întâmplă, domnule, cu influencerii ăștia?”), ”Ai sau n-ai habar de ai?” (cu Călin Ștefănescu, CEO Dora), ”Branding la maturitate” (cu Cezar Sigmirean, Brand Architect & prodecan al Facultății de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST), ”Arheologie experimentală” (cu Fabian Istvan, lector universitar la Facultatea de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST și Monica Șugo, studentă în anul II, Istorie), ”Atelierul de ficțiune istorică: despre animale fantastice și unde le poți găsi!” (cu Georgeta Fodor, conferențiar doctor la Facultatea de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST și Alin Movilă, student în anul III, Istorie), ”Jurnalism de investigație în România” (cu Marius Pașcan, lector universitar la Facultatea de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST, și Alex Nedea, reporter la Recorder), ”Gândire critică și publicitate” (cu Alexandru Cistelecan), ”Educație în realități virtuale: Neotech, The Real Metaverse!” (cu Norbert Steff, CEO Neotech) și ”Noul val în cinematograful românesc și literatură” (cu Dumitru Buda, conferențiar doctor la Facultatea de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST).

Totodată, programul Școlii de Primăvară ”Nativ Creativ” a avut și o bogată componentă culturală, participanții fiind invitați să viziteze colecția de artă digitală ”Untold Words Behind The Mask” din incinta ”Incubator 13”, expoziția ”Mașinăriile lui Leonardo da Vinci” din incinta UMFST ”George Emil Palade” și Grădina Botanică a universității, dar și să participe la inaugurarea conceptului ”Jam session în Biblioteca facultății”, eveniment la care a performat Orchestra UMFST.

Alex TOTH


De asemenea, verificati

Robot pentru misiuni complexe în dotarea ISU Mureș

Distribuie Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Horea” al județului Mureș a primit în dotare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.