Home / Sanatate / Program Postuniversitar de Formare în Economia Sănătății, la UMFST

Program Postuniversitar de Formare în Economia Sănătății, la UMFST

Distribuie

Reprezentanți ai instituțiilor din domeniul sănătății, spitale și ai Direcțiilor de Sănătate Publică din județele Alba, Bacău, Mureș și Vaslui s-au aflat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș în calitate de cursanți ai Programului Postuniversitar de Formare în Economia Sănătății – Healthesis, unde participă la două dintre modulele de pregătire: „Modalități de finanțare și plată a sistemelor de sănătate” și „Aspecte de etică și legislație”.

„Domeniul economiei sănătății, studiat în cadrul acestui program organizat în premieră în România, oferă o bază teoretică și practică pentru specializarea resursei umane din sănătate, în vederea utilizării principiilor de cost-eficiență și a unui sistem de indicatori de performanță pentru intervențiile din sistemul medical”, a declarat conf. univ. dr. Mihaela Kardos, coordonatorul instituțional al proiectului. Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului POCU/918/4/8/149892 implementat de universitatea noastră în parteneriat cu UMF „Carol Davila” din București și UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca care are ca scop formarea decidenților din domeniul sănătății”, au informat vineri, 26 mai, reprezentanții UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.