Home / Cultură / Carte despre Viktor Orban lansată la Târgu Mureș

Carte despre Viktor Orban lansată la Târgu Mureș

Distribuie

Librăria Cărturești din incinta Shopping City Târgu Mureș va găzdui duminică, 4 iunie, de la ora 12.00, o întâlnire cu autorul și jurnalistul Romeo Couți, dar și cu invitații săi de seamă, dr. Alexandru Ghișa, diplmat și contributor al volumului, și Valeria Reit, reprezentanta Editurii Creator. Volumul va fi prezentat de către prof. univ. dr. Cornel Sigmirean.

În cadrul evenimentului va fi lansată cartea „Lebăda neagră de pe Balaton” coordonată de către jurnalistul Romeo Couți.
”Această carte a fost scrisă în contextul unei situații internaționale complicate și pe fondul unor relații politice și diplomatice tensionate dintre Romania și Ungaria. Volumul cuprinde o serie de interviuri cu specialiști de prestigiu pe problematica maghiară, din domenii relevante (politica externă, intelligence, diplomație și mass-media) care s-au constituit în „grupul celor 12 voci”. Există și o „a 13-a voce”, cea exterioară, a autorului, detașată de analizele prezentate și care se regăsește în „Jurnal de reporter”. Încă de la început, unul dintre contributori mi-a atras atenția că o carte despre Viktor Orban, scrisă în forma concepută de mine, este „pândită” de două pericole: fie să lase impresia unui grup restrâns, dar vehement, tip „haită”, care se aruncă asupra „bietului” Viktor Orban, fie să conducă spre ideea că „vocile” care creeaza textul sunt, de fapt, dirijate sau manipulate de autorul Romeo Couți. Cititorul va aprecia în ce măsură am reușit să evit aceste capcane de abordare. „Lebăda neagră de pe Balaton” oferă o perspectivă asupra unei subiect tot mai greu de gestionat de puterea de la București și abordat periculos de frecvent, doar în cheia intereselor și alianțelor politice de conjunctură: Transilvania”, a precizat Romeo Couți.

Volumul este disponibil pe site-urile www.edituracreator.ro și www.libris.ro, precum și pe paginile web ale librăriilor partenere.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: Renáta Szidónia Bodoni, talent și ambiție ”Pe drumul succesului”

Distribuie Renáta Szidónia Bodoni este o elevă în vârstă de 13 ani pe care am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.