Credit de un milion de lei pentru Orașul Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Credit de un milion de lei pentru Orașul Luduș

În conformitate cu precizările Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 24 din 12 aprilie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru acordarea unor împrumuturi din Trezoreria  statului, precum și a Ordinului nr. 1398 din 26 aprilie 2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind mecanismul de acordare și derulare a împrumuturilor acordate UAT-urilor, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării de către Orașul Luduș a unui împrumut în valoare de maxim 1.071.000 de lei pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor obiective de interes public local co-finanțate din fonduri europene.

În Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, Cristian Moldovan a precizat că a inițiat contractarea unui „împrumut în valoare de maxim 1.071.000 de lei pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor obiective de interes public local cofinanțate din fonduri europene. Pentru perioada 2021-2023 avem două proiecte cu finanțare din fonduri europene în desfășurare la care este nevoie de cofinanțări și cheltuieli neeligibile din partea bugetului local”.

Având în vedere că „UAT-urile pot solicita în cursul anului 2023, până cel târziu la 1 august 2023 contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul general al Trezoreriei Statului, pentru asigurarea cofinanțării și cheltuielilor neeligibile a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană”, a precizat Maria Suciu, șef Birou „Buget. Finanțe. Contabilitate.Resurse Umane” din Primăria Orașului Luduș în Referatul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

La punctul 2 al proiectului de hotărâre, aleșii locali au aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 1.071.000 de lei, cu o maturitate de maxim 5 ani pentru asigurarea „prefinanțării și cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și de la alți donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor: Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale din orașul Luduș – componenta Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 19 (847.000 de lei); Reabilitare, Modernizare, Extindere și Dotare Casa de Cultură din orașul Luduș, județul Mureș (224.000 de lei), pentru care va fi întocmită cererea pentru autorizarea contractării împrumutului”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE