Home / Administratie / Credit de un milion de lei pentru Orașul Luduș

Credit de un milion de lei pentru Orașul Luduș

Distribuie

În conformitate cu precizările Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 24 din 12 aprilie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru acordarea unor împrumuturi din Trezoreria  statului, precum și a Ordinului nr. 1398 din 26 aprilie 2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind mecanismul de acordare și derulare a împrumuturilor acordate UAT-urilor, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării de către Orașul Luduș a unui împrumut în valoare de maxim 1.071.000 de lei pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor obiective de interes public local co-finanțate din fonduri europene.

În Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, Cristian Moldovan a precizat că a inițiat contractarea unui „împrumut în valoare de maxim 1.071.000 de lei pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor obiective de interes public local cofinanțate din fonduri europene. Pentru perioada 2021-2023 avem două proiecte cu finanțare din fonduri europene în desfășurare la care este nevoie de cofinanțări și cheltuieli neeligibile din partea bugetului local”.

Având în vedere că „UAT-urile pot solicita în cursul anului 2023, până cel târziu la 1 august 2023 contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul general al Trezoreriei Statului, pentru asigurarea cofinanțării și cheltuielilor neeligibile a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană”, a precizat Maria Suciu, șef Birou „Buget. Finanțe. Contabilitate.Resurse Umane” din Primăria Orașului Luduș în Referatul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

La punctul 2 al proiectului de hotărâre, aleșii locali au aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 1.071.000 de lei, cu o maturitate de maxim 5 ani pentru asigurarea „prefinanțării și cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și de la alți donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor: Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale din orașul Luduș – componenta Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 19 (847.000 de lei); Reabilitare, Modernizare, Extindere și Dotare Casa de Cultură din orașul Luduș, județul Mureș (224.000 de lei), pentru care va fi întocmită cererea pentru autorizarea contractării împrumutului”.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Actualități  în urologie funcțională”, simpozion organizat de Spitalul Clinic Județean Mureș

Distribuie UroFun este denumirea celei de-a doua ediții a Simpozionului organizat de Spitalul Clinic Județean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.