Patru oferte pentru ”Centrul de Arși” Târgu Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1111 Vizualizări

Patru oferte pentru ”Centrul de Arși” Târgu Mureș!

Luni, 29 mai 2023, a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru “Centrul de Arși” de la Târgu Mureș, a anunțat, în aceeași zi, deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

”Există în momentul de față depuse patru oferte. În perioada următoare urmează a fi evaluate ofertele de către Banca Mondială, urmând a fi selecționat câștigătorul, semnat contractul de execuție și începute lucrările. Proiectul de la Târgu Mureș – “Centrul de Arși” este o clădire nouă cu 15 paturi pentru tratarea pacienților arși, un bloc operator cu 25 de săli de operație, secție clinică ATI cu 44 de paturi, spații conexe și va fi legată printr-o pasarelă cu actuala clădire a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Practic, toate sălile de operație ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, secție de ATI și secția de Arși vor avea o casă nouă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Corneliu Florin Buicu.

În aceeași postare se menționează că proiectul național prevede dezvoltarea Centrelor de Arși la Timișoara, unde a fost semnat săptămâna trecută contractul de execuție, Târgu Mureș și București – Spitalul ”Grigore Alexandrescu.”

”După o perioadă în care proiectul a fost blocat, în urmă cu un an de zile acesta a foat deblocat, a fost realizată proiectarea, a fost asigurată finanțarea și este primul dintre proiectele mari de infrastructură sanitară din județul Mureș pentru care va începe execuția. Trebuie să mulțumesc pentru deblocarea proiectului și derularea acestuia domnului ministru al Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, secretarului de stat dr. Alexandru Rogobete, echipei Băncii Mondiale din Ministerul Sănătății, domnilor Răzvan Vieru, Mihai Monoranu, dar și echipei de specialiști ai Scpitalului Clinic Județean Târgu Mureș. Alături de noua casă a Institutului Inimii, cele două proiecte vor asigura condițiile pentru servicii medicale de calitate pentru mureșeni, pentru toți românii!”, a mai scris deputatul Corneliu Florin Buicu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE