Home / Sanatate / Timp de 2 zile caravana de screening va fi la Cristuru Secuiesc

Timp de 2 zile caravana de screening va fi la Cristuru Secuiesc

Distribuie

Femeile sunt invitate la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV – Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 7-9 iunie 2023, începând cu ora 10.00, în localitatea Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita.

Femeile din grupul ţintă 24-64 de ani sunt invitate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 07 – 09 iunie 2023

–        Cristuru Secuiesc – 07.06.2023 – începând cu ora 10.00 (str. Kriza Janos nr. 26 – în curtea spitalului);

–        Cristuru Secuiesc – 09.06.2023 – începând cu ora 10.00 (str. Kriza Janos nr. 26 – în curtea spitalului);

Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin. Descoperit la timp şi tratat corect, cancerul de col uterin poate fi vindecat.

IMPORTANT!

Specialistul este acolo pentru sănătatea femeilor! Cele 5 minute petrecute la caravana de screening, pentru testare Babeş Papanicolaou sau HPV, asigură femeilor 5 ani de linişte! 

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Reamintim, de asemenea, că în judeţul Harghita sunt funcţionale următoarele reţele de screening şi centre de recoltare:

–        Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc – femeile se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar  08.00-14.00 (luni-vineri), la unul din numerele de telefon 0746.119.570 (Cabinet Obstetrică Ginecologie) sau 0758.117.664 (Cabinet Planificare familială);

–        Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc – femeile se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar  08.00-14.00 (luni-vineri), la numărul de telefon 0723.111.359 (Cabinet Planificare familială);

–        Spitalului Municipal Topliţa – a devenit centru de recoltare Babeş-Papanicolaou şi HPV, iar femeile se pot programa penntru recoltare de luni până vineri intervalul orar 10.30-13.00, la numărul de telefon 0786.446.110;

–        Spitalului Municipal Gheorgheni – a devenit centru de recoltare Babeş-Papanicolaou şi HPV, iar femeile se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar  09.00-14.00 (luni-vineri), la numărul de telefon 0266.364.008.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cursuri de dansuri populare la Ungheni

Distribuie Curs de dansuri populare pentru adulți, în fiecare săptămână la Căminul Cultural din orașul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.