Home / Administratie / Acord de colaborare între Federația Română de Baschet și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

Acord de colaborare între Federația Română de Baschet și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

Distribuie

Borbély László, consilier de stat la Cabinetul Prim-Ministrului, și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, și Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, au semnat miercuri, 31 mai, un parteneriat între cele două instituții, în perspectiva promovării dezvoltării durabile, așa cum este cunoscut conceptul de dezvoltare bazat pe trei piloni: economie, social și mediu.

„Ducem dezvoltarea durabilă la înălțime! După cum ne-am angajat, continuăm să încheiem parteneriate cu federații sportive cu scopul de a ne sprijini reciproc în promovarea valorilor comune ale sportului și dezvoltării durabile: fair-play, spirit de echipă, anduranță și antrenament, educație, sănătate etc. Personal sunt mare fan al acestui sport și mă bucur că am găsit deschidere la conducerea Federației pentru a populariza sustenabilitatea la cât mai multe competiții de baschet”, a declarat Borbély László.

La rândul ei, Carmen Tocală a precizat: „Ne dorim ca prin proiectele pe care le vom derula în baza acestui acord semnat astăzi, să inspirăm sportivii, fanii și cluburile sportive în a deveni modele pentru întreaga societate civilă și a susține dezvoltarea durabilă armonioasă prin baschet”.

Acordul a fost semnat în contextul implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, document pe care România l-a adoptat alături de celelalte state membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015. Agenda 2030 cuprinde cele 17 obiective de dezvoltare durabilă în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităților şi a injustiției şi protejării planetei.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.