Home / Administratie / Poliția Mureș, mobilizare pentru o minivacanță în siguranță

Poliția Mureș, mobilizare pentru o minivacanță în siguranță

Distribuie

Peste 160 de poliţişti mureșeni vor fi zilnic la datorie, pe toată durata minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

”În perioada 1 – 5 iunie, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a dispus o serie de măsuri, menite să asigure un climat optim de ordine și siguranță publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru protejarea cetățenilor și creșterea capacității de intervenție în situații de urgență. Și pentru că siguranța copiilor reprezintă o prioritate pentru polițiști, au fost dispuse măsuri suplimetare de prevenire și pentru perioada vacanței școlare, care debutează în același context. Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații ciminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică și acțiuni speciale vor acționa în această perioadă, alături de alte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în zonele aglomerate, de tipul piețelor, târgurilor, în parcuri, în zonele de agrement și de interes turistic, dar și în proximitatea lăcașurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase. Pentru că în această perioadă mulți cetățeni aleg să călătorească, polițiștii rutieri vor avea în atenție inclusiv dirijarea, fluidizarea și controlul circulației în județul Mureș, iar pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, produse pe fondul depășirii regimului legal de viteză și a consumului de alcool ori a substanțelor psihoactive, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar, alcooltest și Drugtest”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, efectivele de poliție rutieră vor asigura totodată fluența traficului auto și pietonal având în atenție proximitatea lăcașurilor de cult. 

”Având în vedere că urmează perioada vacanței, pentru siguranța copiilor, polițiștii de la prevenirea criminalității, siguranță școlară și rutieră au realizat, începând deja cu ultimul sfârșit de săptămână, informări în comunitate, pe tema prevenirii infracțiunilor contra persoanei, contra patrimoniului, a criminalității informatice și nu în ultimul rând, pentru siguranța rutieră. Pentru a nu fi victimele unor fapte de natură penală sau contravențională polițiștii structurilor implicate recomandă celor mici, să manifeste precauție la locul de joacă și pe stradă, să nu discute cu persoane necunoscute, să nu primească dulciuri, obiecte, bani sau alte atenții din partea necunoscuților, să nu accepte să urce în mașinile acestora și să-și informeze părinții ori de câte ori părăsesc locuința. De asemenea, polițiștii recomandă adulților să circule cu viteza adaptată permanent particularităților de drum, să manifeste prudență în trafic, să poarte centura de siguranță și să nu consume băuturi alcoolice sau substanțe interzise înainte de a se urca la volan. Vă reamintim să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, să folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicule, la vedere, bunuri de valoare sau documente personale. Pentru a nu fi victimele furturilor din locuință, învățați copiii să nu posteze în mediul online fotografii din imobilele în care locuiți, să nu divulge persoanelor străine informații cu privire la plecările în vacanțe, ori informații despre bunurile de valoare, pe care le dețineți. Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățându-i că au voie să se îndepărteze doar cu permisiunea dumneavoastră, dar și cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurându-vă că aceștia cunosc numele complet al cel puțin unuia dintre părinți și  numărul de telefon. Siguranța cetățenilor repezintă o prioritate pentru noi, așadar, vă recomandăm să respectați prevederile legale, regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112, sau celui mai apropiat polițist”, a mai transmis aceeași sursă.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.