”Mureșul Imobiliar 2023”: Tururi de cramă și degustări la Villa Vinea Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 204 Vizualizări

”Mureșul Imobiliar 2023”: Tururi de cramă și degustări la Villa Vinea

Cea de-a treia ediție a Conferinței ”Mureșul Imobiliar”, eveniment organizat de cotidianul Zi de Zi și revista economică Transilvania Business, a avut loc joi, 25 mai, în incinta Restaurantului ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș.

Reprezentanți ai autorităților publice locale din municipiul Târgu Mureș și din comuna Sângeorgiu de Mureș, dezvoltatori imobiliari, arhitecți și alți profesioniști din domenii conexe construcțiilor au dezbătut, timp de aproape trei ore, într-un mod interactiv, atât proiecte de dezvoltare imobiliară și urbanistică, cât și aspecte legate de reglementări legislative, inovații și confort în domeniul imobiliar, infrastructură și chiar strategii și perspective de viitor.

Conferința ”Mureșul Imobiliar 2023”, transmisă live pe pagina de Facebook a cotidianului Zi de Zi și a revistei economice Transilvania Business, a fost organizată cu sprijinul următorilor parteneri: Fomco Imobiliare, Caparol, Daw Bența, Multinvest Group, Profelis, Bastion Luxury Residence, Villa Vinea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, Arossa Center, Aliat, Maurer Residence Târgu Mureș, Grupul de Firme Astor-Valpet, Mammoth Stage, True Imobiliare, Home Adimag, Centrul de Sticlă, Atlas Sport, Therezia, Negro, Dauer, Concept 9, Lavandei Residence, Reta Com, BCD Video & Livestream și Pavel Belski, vocea care a asigurat reușita Garden Party-ului de după eveniment.

Tururi de cramă și degustări la Villa Vinea

“După mult business, proiecte, cultură ș.a.m.d. am considerat că un pahar de vin este bine primit. Încercăm să promovăm gastronomia și cultura locală, vinul este un mesager al culturii locale și încercăm să implementăm filozofia aceasta și la noi. Colegul meu, oenologul Miși Denes este artizanul vinurilor”, ne-a introdus Mircea Matei, director general Villa Vinea, într-un univers mai relaxat, dar un domeniu care presupune foarte multă seriozitate.  

Ne-am reamintit apoi datele biografice ale investiției din comuna mureșeană Mica, aflată la 25 de kilometri de Târgu Mureș.

“Villa Vinea este o investiție care a început acum 17-18 ani, via a fost plantată din 2006, în 2010-2012 s-a construit crama și astăzi sunt bucuros să spun că extindem crama. Avem un proiect în derulare, o extindere cu 30% a suprafeței cramei și dezvoltăm și partea de infrastructură pentru degustare”, a explicat Mircea Matei.

Crama are 62 de hectare, 12 soiuri, înființată în 2004. Având în centru această cramă, echipa Villa Vinea le-a propus iubitorilor de vinuri și de turism noi servicii, tururile de cramă și degustări.

“În ultimii ani este un interes tot mai mare din partea publicului care vrea să descopere vinurile premium, ce înseamnă un vin, cum se servește un vin, la ce se asortează un vin și în acest sens am lansat mai multe pachete de degustare. Asociem cu vinurile noastre produse de la Manufactura de Brânză de la Cund, Petry și Mangalița Food Art”, le-a prezentat directorul general al Villa Vinea.

Pachetele turistice au fost lansate anul trecut, sunt în dezvoltare și prezintă un interes mare. Pot fi utile pentru teambuildinguri sau pot fi oferite pentru recompensarea unor colaboratori sau sub formă de vouchere pentru premierea unor angajați care au avut rezultate bune. Villa Vinea colaborează cu mai multe unități de cazare și asigură transportul și apoi degustarea propriu-zisă în crama de la Mica.

“Avem un pachet care include cazare, transport, cineva de la noi ia persoanele respective, le aduce la cramă, le face tur de cramă, degustare și transport înapoi la locație. Ce se poate degusta? Avem pachete de cinci-șapte vinuri cu gulaș, sunt detaliate pe site-ul villavinea.com. Cum se desfășoară o degustare? Se povestește evident despre zonă, despre tradiția vinurilor în zonă, se vizitează crama, se îndrumă despre modalitatea de a analiza un vin și de a-l asocia, o servire corectă. Sunt multe persoane care vor să învețe despre vin și ne bucurăm să fim alături și să povestim cât mai detaliat”, a mai adăugat acesta.

În oferta producătorului de vinuri veți mai descoperi și posibilitatea de a organiza un eveniment privat în cramă.  Pentru cei care nu au timp de vizite la cramă, echipa Villa Vinea organizează și evenimente private la sediul sau în alte spații alese de solicitanți.

Citește și:

Text: Sanda VIȚELAR, Ligia VORO & Alex TOTH

Foto: Paul VASIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE