”Mureșul Imobiliar 2023”: DEER, Sucursala Mureș – investiții de 40 milioane lei Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

”Mureșul Imobiliar 2023”: DEER, Sucursala Mureș – investiții de 40 milioane lei

Cea de-a treia ediție a Conferinței ”Mureșul Imobiliar”, eveniment organizat de cotidianul Zi de Zi și revista economică Transilvania Business, a avut loc joi, 25 mai, în incinta Restaurantului ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș.

Reprezentanți ai autorităților publice locale din municipiul Târgu Mureș și din comuna Sângeorgiu de Mureș, dezvoltatori imobiliari, arhitecți și alți profesioniști din domenii conexe construcțiilor au dezbătut, timp de aproape trei ore, într-un mod interactiv, atât proiecte de dezvoltare imobiliară și urbanistică, cât și aspecte legate de reglementări legislative, inovații și confort în domeniul imobiliar, infrastructură și chiar strategii și perspective de viitor.

Conferința ”Mureșul Imobiliar 2023”, transmisă live pe pagina de Facebook a cotidianului Zi de Zi și a revistei economice Transilvania Business, a fost organizată cu sprijinul următorilor parteneri: Fomco Imobiliare, Caparol, Daw Bența, Multinvest Group, Profelis, Bastion Luxury Residence, Villa Vinea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, Arossa Center, Aliat, Maurer Residence Târgu Mureș, Grupul de Firme Astor-Valpet, Mammoth Stage, True Imobiliare, Home Adimag, Centrul de Sticlă, Atlas Sport, Therezia, Negro, Dauer, Concept 9, Lavandei Residence, Reta Com, BCD Video & Livestream și Pavel Belski, vocea care a asigurat reușita Garden Party-ului de după eveniment.

DEER, Sucursala Mureș – investiții de 40 milioane lei

Și în acest an, Sucursala Mureș a Distribuție Energie Electrică România (DEER) are la dispoziție un buget de 40 milioane de lei pentru investiții, la fel ca în ultimii ani.

Prezent pentru a treia oară la evenimentul nostru, Claudiu Damian, directorul sucursalei, a subliniat, în această idee, următoarele: “Bugetul e destul de mare ținând cont și de anii trecuți. Sunt destul de multe lucrări de extinderi de rețele pe care le facem împreună cu primăriile din zonele respective și în orașe, și la sate, în zonele în care se dezvoltă cartiere rezidențiale. Am avut câteva discuții și cu reprezentanții Consiliului Județean, cu doamna arhitect. Solicitarea dânșilor este să se facă aceste extinderi în mare parte în subteran. De multe ori primarii localităților vin cu adrese și solicită montarea rețelei în aerian ca să poată realiza și iluminatul public pe zonele respective. Cumva încercăm să cădem la pace cu toată lumea și să menținem un echilibru între toți cei trei parteneri – Consiliul Județean, Primărie și noi, ca proprietarii rețelei”.

Reprezentantul DEER a prezentat principalele lucrări care sunt dezvoltate în municipiul Târgu Mureș și în zonele limitrofe reședinței de județ.

“În zona Cotuș – Tofalău (comuna Sângeorgiu de Mureș) ne apropiem de sfârșitul unei lucrări destul de grele, facem demersurile să închidem toată lucrarea. Pe lângă Cotuș – Tofalău, avem în derulare destul de multe lucrări și în zona Târgu Mureșului. Am închis anul deja două, dar mai închidem în viitorul apropiat câteva lucrări. E vorba despre lucrările de pe străzile Budiului, Bega, Cuza Vodă, lucrări care au creat un disconfort destul de mare, deoarece trotuarele sunt date peste cap, șoselele sunt subtraversate, tăiate și se introduc cablurile în subteran. După ce, la fel, tragem linia finală și închidem lucrările o să avem un avantaj mare, vom scăpa de acele rețele supraterane, care nu vor mai fi deranjante vizual, iar, pe de altă parte, parametri de calitate ai energiei electrice vor fi mult mai buni și vor fi în niște valori considerabile cu care putem să ieșim în față”, a arătat speakerul.

O altă lucrare de amploare este derulată pe strada Gheorghe Doja, care va fi finalizată spre sfârșitul verii, potrivit anunțului directorului DEER Mureș. Însă lucrările privind reabilitarea străzii vor mai dura, însă acestea vor intra în sarcina Primăriei Târgu Mureș.

Ca lucrări în plan, Claudiu Damian a amintit de extinderile de rețele electrice la ieșirea din Târgu Mureș spre Sângeorgiu de Mureș, străzile Libertății, Târgului, Eminescu etc., unde vor fi derulate lucrări de extindere de rețea, înlocuire a  rețelelor vechi și introducerea cablurilor electrice în subteran.

DEER Mureș este, de asemenea, în plin proces de implementare a proiectului privind montarea a 20.000 de contoare cu telecitire de la distanță. În cartierul Dâmbu Pietros sunt deja montate în jur de 6-7.000 de contoare, dintr-un total de 10.000, iar în alte patru unități administrative-teritoriale sunt în curs de amplasare până la sfârșitul verii diferența până la 20.000 de contoare.

O altă direcție strategică a DEER este cea de dezvoltare a stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice în zona noilor ansambluri rezidențiale, în curțile școlilor unde vor fi alimentate atât mijloacele de transport pentru elevi, cât și vehicule ale privaților.

Citește și:

Text: Sanda VIȚELAR, Ligia VORO & Alex TOTH

Foto: Paul VASIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE