Home / Business / ”Mureșul Imobiliar 2023”: Viitori arhitecți pregătiți la UMFST

”Mureșul Imobiliar 2023”: Viitori arhitecți pregătiți la UMFST

Distribuie

Cea de-a treia ediție a Conferinței ”Mureșul Imobiliar”, eveniment organizat de cotidianul Zi de Zi și revista economică Transilvania Business, a avut loc joi, 25 mai, în incinta Restaurantului ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș.

Reprezentanți ai autorităților publice locale din municipiul Târgu Mureș și din comuna Sângeorgiu de Mureș, dezvoltatori imobiliari, arhitecți și alți profesioniști din domenii conexe construcțiilor au dezbătut, timp de aproape trei ore, într-un mod interactiv, atât proiecte de dezvoltare imobiliară și urbanistică, cât și aspecte legate de reglementări legislative, inovații și confort în domeniul imobiliar, infrastructură și chiar strategii și perspective de viitor.

Conferința ”Mureșul Imobiliar 2023”, transmisă live pe pagina de Facebook a cotidianului Zi de Zi și a revistei economice Transilvania Business, a fost organizată cu sprijinul următorilor parteneri: Fomco Imobiliare, Caparol, Daw Bența, Multinvest Group, Profelis, Bastion Luxury Residence, Villa Vinea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, Arossa Center, Aliat, Maurer Residence Târgu Mureș, Grupul de Firme Astor-Valpet, Mammoth Stage, True Imobiliare, Home Adimag, Centrul de Sticlă, Atlas Sport, Therezia, Negro, Dauer, Concept 9, Lavandei Residence, Reta Com, BCD Video & Livestream și Pavel Belski, vocea care a asigurat reușita Garden Party-ului de după eveniment.

Viitori arhitecți pregătiți la UMFST

Noutăți despre activitățile desfășurate la Facultatea de Arhitectură în limba engleză din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș au fost furnizate de către drd. arh. asist. univ. Daniela Suciu.

”Anul acesta a fost mai activ, în primul rând pentru că mai avem o grupă de studenți. Practic, avem o grupă de anul I și o grupă de anul II. În ceea ce privește activitățile, am avut două evenimente mai importante. Unul dintre acestea a fost o expoziție care s-a derulat în cadrul Zilelor UMFST în luna decembrie 2022, în care studenții și-au expus lucrările și machetele pe care le-au făcut în decursul anului. Ne-am bucurat de o expoziție reușită, multă lume care a venit să viziteze expoziția, printre care și elevi de la liceele vocaționale, care își doresc o carieră în arhitectură. Un alt eveniment a fost mai amplu, organizat de Ordinul Arhitecților din Județul Mureș, filiala Târgu Mureș, o competiție la nivel național care a fost organizată în mod special de doamna arhitect Angela Kovács. Această competiție și-a propus activarea unor spații urbane din Târgu Mureș și amplasamentele au fost diferite ca funcțiune și locație. Pe aceste amplasamente studenții au avut de făcut diferite amenajări care să activeze acel spațiu, ca să devină un punct de atracție pentru târgumureșeni. Pe lângă studenții de la UMFST, ne-am bucurat și de prezența elevilor de la Liceul Vocațional de Arte, secția Arhitectură, care au avut rezultate remarcabile și în mod special ne-am bucurat de un juriu format din arhitecți și designeri de prestigiu la nivel național și internațional”, a afirmat drd. arh. asist. univ. Daniela Suciu.

Citește și:

Text: Sanda VIȚELAR, Ligia VORO & Alex TOTH

Foto: Paul VASIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mirdatod, premii la European Bio Festival

Distribuie Asociația Bio România, împreună cu Asociațiile Partenere din Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.