Oraș mureșean, demers pentru înfrățire cu San Marino Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Oraș mureșean, demers pentru înfrățire cu San Marino

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au fost informați recent, într-o ședință ordinară de lucru care a avut loc în data de 30 mai, cu privire la o propunere de înfrățire a Municipiului Sighișoara cu orașul San Marino din Republica San Marino.

Propunerea a fost făcută de către Excelența Sa Gabriela Dancău, ambasador al României în Republica Italiană, Malta și San Marino, care a expediat conducerii Primăriei Municipiului Sighișoara o scrisoare în acest sens.

”Excelența Sa Gabriela Dancău, ambasador al României în Republica Italiană, Malta și San Marino, ne-a comunicat faptul că în cadrul unei vizite de lucru efectuată în Republica San Marino, a avut întrevedere cu domnul Tomaso Rossini, primar al orașului San Marino, oraș cu profil cultural-istoric similar cu cel al Sighișoarei. Totodată, Excelența Sa ne-a supus atenției propunerea încheierii unui acord de înfrățire între Sighișoara și San Marino care ar oferi un cadru general de cooperare, pe teme și activități de interes comun, cât și pentru promovarea culturii românești pe plan internațional”, a precizat Iulian Sîrbu, în Informarea cu privire la propunerea de înfrățire a Municipiului Sighișoara cu orașul San Marino, Republica San Marino.

În aceeași Informare, se mai menționează că Orașul San Marino are o populație de aproximativ 4.000 de locuitori și ”este renumit pentru activitățile de inspirație medievală desfășurate anual”, respectiv festivaluri de muzică, paradă a costumelor medievale și jocuri sportive medievale.”

”Orașul San Marino este poziționat pe Muntele Titan și reprezintă cel mai vechi nucleu rezidențial al Republicii unde se află și sediul instituțiilor. Aici se află cele mai importante monumente și muzee, inclusiv cele trei turnuri medievale, simbol al orașului San Marino”, a mai precizat Iulian Sîrbu.

În conformitate cu prevederile articolului 129, alineatul 2, litera e și alineatul 9, litera b din Ordonanța Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, ”Consiliul Local hotărâește, în condițiile legii, înfrățirea comunei, orașului sau municipiului cu unități administrativ-teritoriale din alte țări.”

În prezent, Municipiul Sighișoara este înfrățit cu orașele Blois (Franța), Citta di Castello (Italia), Kiskunfelegyahaza (Ungaria), Dinkelsbuhn (Germania), Zamosc (Polonia), Sozopol (Bulgaria) și Raska (Serbia), precum și cu Districtul Icheri Sheher din Baku (Azerbaidjan) și Ermoupolis (Grecia).

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE