Home / Invatamant / FOTO: Performanța, premiată la Luduș

FOTO: Performanța, premiată la Luduș

Distribuie

Printr-o decizie a Primăriei Orașului Luduș, în cadrul sărbătoririi „Zilelor Orașului Luduș” au fost premiați elevii și profesorii lor de la școlile din oraș care au făcut performanță și în acest an și au reușit să se claseze pe locuri fruntașe în competițiile artistice, sportive sau de specialitate la care au participat la nivel județean și național. La momentul deschiderii festive a sărbătorii ludușene, în fața unui mare număr de participanți, primarul orașului, Cristian Moldovan, și deputatul Dumitrița Gliga au rostit scurte alocuțiuni:

Cristian Moldovan: „Ne bucurăm că avem astăzi ocazia să îi premiem pe elevii noștri fruntași și pe profesorii care i-au pregătit. Sper ca munca lor să fie apreciată și să constituie un imbold și pentru colegii lor. Îi felicit atât pe elevi, cât și pe profesorii care i-au pregătit și au fost aproape de ei atunci când a fost mai greu. În același timp, suntem onorați să o primim pe deputata noastră, Dumitrița Gliga care este alături de noi și ne-a sprijinit în permanență proiectele noastre la nivel național, precum și în obținerea proiectelor care au fost finalizate până acum, sunt în derulare sau care urmează să intre în parcurgerea procedurilor. Este meritul dânsei în primul rând și noi ne bucurăm de sprijinul pe care ni-l acordă în permanență. Încă o dată îi felicit pe elevi, iar dumneavoastră vă doresc să vă bucurați de sărbătoarea noastră”.

Dumitrița Gliga: „Mă bucur să fiu din nou prezentă la Zilele Orașului Luduș și sunt încântată să ajung întotdeauna într-un oraș modern, plin de viață. Consider că orașul Luduș se află pe un trend ascendent de dezvoltare, fapt dovedit de întreaga comunitate care, evident se străduiește să asigure generațiilor următoare un viitor prosper. Îl felicit pe domnul primar Cristian Moldovan și întreaga sa echipă pentru că au înțeles să-și asume obligația de a lupta pentru ca orașul Luduș să redevină ceea ce a fost cândva și să strălucească iar. Felicitări, domnule primar! Felicitări, ludușeni! Vă rog să mă credeți că acestea nu sunt doar cuvinte amabile, pentru că degeaba îl sprijin pe cineva dacă nu ai pe cine. Faptul că orașul Luduș are proiecte foarte multe, inclusiv în faza de derulare se datorează echipei de la primărie și domnului primar. Vă felicit și vă urez „La mulți ani!”

Premianții au urcat pe scenă

După alocuțiunile rostite, primarul și deputata au invitat pe scenă elevii premiați și pe profesorii lor cărora li s-a înmânat câte o diplomă și un premiu bănesc. Pentru meritele lor au fost aplaudați de întreaga asistență: Trupa de teatru Manhattan coordonată prof. Mirela Casiana Cozma a obținut locul I la concursul național de interpretare teatrală și muzicală Constantin Nottara din București cu piesa „Poveste din cartierul de vest”, de Arthur Laurents cu următorii elevi: Carmen Pop, David Popa, Alexandru Gerendi, Călin Vlasa, Casian Cozma, Cristina Costea, Delia Onițiu, Denisa Otvos, Evelina Luca, Denisa Orosan, Sergiu Ormenișan, Bagiu Szilarg, Alexandra Banea, Szente Norbert, Giorgiana Murșa, Szekely Nickolett, Estera Lup, Casiana Vînt și Szekely Szabolcs. 

Prof. Mirela Casiana Cozma are merite deosebite și în pregătirea elevei Carmen Pop care a primit titlul de „Cea mai bună interpretare teatrală”, precum și Marele Premiu alături de colegul său de clasă, la același concurs național.

La Olimpiada Națională pentru discipline tehnice au fost premiați elevii Adrian Nemeș (prof. ing. Adela Gliga) și Claudiu Blaga (prof. ing. Rodica Gherman).

Carmen Pop, pregătită de prof. Kerestesi Lorena, a obținut locul II la Festivalul cântecului francofon, Szente Zoran la Olimpiada Națională de Limba Română (prof. Mihaela Tecar) și Talida Rusu la Olimpiada Națională de Limba Franceză (prof. Kerestesi Lorena) au obținut premii. La sport s-au remarcat Biro Leonard Barna (antrenor prof. Albert Levente), Alexandru Moise (George Moise), Moldovan Szidonia și Ambruș Szilard (prof. Emil Stan).

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.