Artiștii tineri din Târgu-Mureș: Oroboro, designer grafic Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Artiștii tineri din Târgu-Mureș: Oroboro, designer grafic

În Târgu-Mureș există foarte mulți artiști tineri care vor să facă ceva cu arta și pasiunea lor și au foarte mult talent. Vă prezentăm astăzi un tânăr artist, implicat în multe proiecte din oraş, dar nu numai din oraş.

Numele lui este Andrei Suciu sau Oroboro, cum îl știe lumea, și am vorbit cu el despre ceea ce face ca artist, cum e să fi un artist tânăr, la început de drum, precum și despre proiectele lui de viitor.

“Eu acum pe lângă proiectele mele personale lucrez la o firmă unde fac design-uri pentru firme de articole sportive și pentru echipamentele unor echipe sportive, în cea mai mare parte pentru sporturile de contact. Eu mai întâi lucrez pe hârtie tot ce fac, în primă fază sunt alb-negru după aceea sunt scanate și prelucrate în calculator în mai multe tipuri de programe cu ajutorul tabletei grafice. Activez pe mai multe platforme pe social-media, inclusiv Instagram unde am conturi cu arta mea, mai postez și cum cânt, am o pagină de meme-uri încerc să mă dezvolt pe cât mai multe domenii artistice”, ne-a povestit acesta.

Oroboro este de aproape opt ani în domeniu, povestea lui începe în anul 2015 când a terminat liceul. El ne-a povestit că a început să înveţe designul grafic de pe internet.

“Totul a început în 2015 după ce am terminat liceul care nu avea nicio treabă cu ce fac eu acum, terminând un profil economic, după ce am luat bacul am început să învăț de pe internet grafic-design și am tot mers la firme dar nu mi-a mers la început neavând un bagaj de cunoștințe stabil. Primul lucru stabil făcut atunci a fost la Teatrul National din Târgu-Mureș unde am făcut un afiș pentru un spectacol de improvizație coordonat de Rareș Budileanu. Eu fiind prieten cu trupa de actori mă duceam la repetițiile lor și am ajuns să le fac afișul apoi printr-o întâmplare am ajuns la firma la care lucrez și în prezent de 7 ani de zile pentru că eram voluntar la Maris Fest și le-am spus mai mult în glumă ca le fac eu afiș și ei au spus că au un coleg în organizare care deține firma la care lucrez acum având un post de designer”, ne-a povestit acesta.

În prezent, artistul se promovează pe social-media și prin cunoștințe. Anul trecut și-a deschis și propria lui firmă prin care are tot felul de proiecte  personale. A făcut logo-uri pentru diferite festivaluri, iar anul acesta a făcut logo-ul Festivalului Celtic Transilvania din Bistrița dar și pentru proiecte locale cum ar fi Festivalul Luminii de anul acesta sau Teatrul independent din cetate Incubator 13 unde este membru și unde are expoziții.

“Acum un an am inițiat un proiect pentru artiști, indiferent de genul de artă pe care îl practică, care au idei originale, numit “Cafelutsa Creativă” cu care am avut și expoziții iar momentan suntem doar pe partea de artă plastică, digitală dar poate pe viitor vom introduce și muzică în acest proiect” a mai spus Oro. 

Adrian Murariu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE