Cinci poveşti adevărate dramatizate în proiectul „Cu ochii larg deschiși” Slider
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Cinci poveşti adevărate dramatizate în proiectul „Cu ochii larg deschiși”

Asociația Culturală a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş derulează proiectul „Cu ochii larg deschiși”, inițiativă care vine în sprijinul politicilor de prevenire și combatere a consumului de droguri și care prioritizează sănătatea publică.

În cadrul proiectului au fost identificați cinci tineri foști consumatori care au reuşit să-şi depășească dependența şi să se reintegreze în societate. Aceștia şi-au dat acordul ca poveștile lor să fie dramatizate de actori profesioniști, precum şi să fie analizate de specialiști cu impact major în combaterea fenomenului, judecători, psihologi, psihiatrii, polițiști, specialiști din ONG-urile specializate care vor identifica cauzele, greșelile, dar și consecințele la care sunt supuse persoanele dependente.

„Obiectivul urmărit este cel de realizare și de promovare de materiale de informare-educare-conștientizare a tinerilor cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, în plan personal şi social, precum şi identificarea unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber pentru tineri. Materialele de informare realizate și prezentate în cadrul proiectului sunt materiale artistice, respectiv filme, înregistrări audio și povești de docufiction care au fost construite pe baza documentării realizate prin înregistrările a 5 tineri foști consumatori de droguri şi a specialiștilor care cunosc fenomenul”, a arătat Marius Morar, coordonatorul proiectului.

Promovarea proiectului se va face atât prin intermediul mass mediei locale, cât și direct prin prezentarea materialelor în unităţile de învăţământ din judeţul Mureş în anul școlar 2023-2024.

„Prin acest proiect ne propunem să privim efectele devastatoare ale consumului de droguri direct prin ochii celor care au fost cuprinși de tenebrele fenomenului. O abordare modernă, o creație prin care dorim ca informația să parvină de la persoane tinere posibil din grupul lor de cunoscuți. Considerăm că în acest fel, mesajul transmis va crea emoție și va fi acceptat de către beneficiari”, a mai precizat Marius Morar.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE