Home / Cultură / Conferinţă ştiinţifică despre patrimoniul cultural

Conferinţă ştiinţifică despre patrimoniul cultural

Distribuie

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 7-9 iunie 2023, conferința de comunicări științifice cu participare internațională „Preocupări recente în cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural”, aflată la a XVII-a ediție.

„Conferința valorizează preocupările din ultimii ani în cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului muzeal, pentru Secțiunea Științele naturii, precum și programele și proiectele educaționale care au la bază promovarea patrimoniului cultural, dedicate publicului larg, care s-au dovedit a fi de succes în anii  2022 și 2023, pentru Secțiunea Pedagogie muzeală”, se arată într-un comunicat transmis presei.

Sunt invitați cadre didactice universitare și cercetători științifici de la: UK Centre for Ecology and Hydrology  (Centrul Regatului Unit pentru Ecologie și Hidrologie), Institutul de Zoologie din Chișinău al Universității de Stat din Republica Moldova, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea din Pitești, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Institutul de Biologie București al Academiei Române, Institutul de Speologie „Emil Racoviță” București al Academiei Române; cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România: Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Complexul Muzeal Național Neamț din Piatra-Neamț, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea – Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării, Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, Muzeul Județean Argeș din Pitești, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud din Bistrița, Muzeul Județean Botoșani, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, Muzeul Județean Mureș din Târgu Mureș; cadre didactice din învățământul preuniversitar, care activează în domeniul pedagogiei muzeale: Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, Liceul Tehnologic „Electromureș” din Târgu Mureș – structură Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Copilăriei”, Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din Târgu Mureș, Grădinița cu Program Prelungit „Arlecchino” – structură a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 6 din Târgu Mureș, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 din Târgu Mureș.

Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior în anuarul Muzeului Județean Mureș, MARISIA. NATURAL SCIENCES III, respectiv, în revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, PEDAGOGIE MUZEALĂ, ȘTIINȚELE NATURII IX.

Redacţia


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cursuri de dansuri populare la Ungheni

Distribuie Curs de dansuri populare pentru adulți, în fiecare săptămână la Căminul Cultural din orașul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.