Home / Administratie / Festivalul Sighișoara Medievală pus pe butuci. Volker Reiter (PNL): ”M-am abținut de la vot, neavând suficiente informații”

Festivalul Sighișoara Medievală pus pe butuci. Volker Reiter (PNL): ”M-am abținut de la vot, neavând suficiente informații”

Distribuie

Liberalul Volker Reiter, membru al Consiliului Local Sighișoara, a explicat, în urmă cu câteva zile, motivul pentru care nu a votat ”pentru” proiectul de hotărâre care viza aprobarea Calendarului manifestărilor cultural-artistice organizate în municipiul Sighișoara și susținute din bugetul local în acest an.

Ca urmare a voturilor împotrivă sau de abținere înregistrate în patru ședințe ale Consiliului Local Sighișoara, ediția din acest an a Festivalului Sighișoara Medievală, eveniment planificat să aibă loc în perioada 28-30 iulie, nu va mai fi organizată.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre privind aprobarea manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative organizate de către Municipiul Sighişoara în anul 2023 ”a fost introdus pe ordinea de zi a consiliului local de 4 ori într-un interval de două săptămâni, prima dată – și extrem de târziu – în dată de 15 mai și ultimă data în ziua de 30 mai.”

”Este vorbă de un calendar care conține 13 manifestări, însă in referatul de aprobare și în raportul de specialitate este vorbă de patru evenimente, cea mai lungă descriere are ”Ziua Universală a Iei”. În bugetul local, aprobat în data de 2 februarie, este prevăzută suma de 842.000 lei pentru evenimente, care se defalcă astfel: Ziua Unirii 24 ianuarie – 30.000 lei, Festivalul Sighişoara Medievală 2023 – 452.000 lei, Ziua Europei – 5.000 lei, Ziua Internaționala a Copilului – 20.000 lei, Festival de muzică – 170.000 lei, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice – 30.000 lei, Ziua Națională a României – 30.000 lei, concert de colinde – 25.000 lei, alte manifestări – 80.000 lei. Total – 842.000 lei. Acestea sunt toate informațiile pe care le dețin despre evenimentele propuse”, a arătat Volker Reiter într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Consilierul liberal a mai menționat că a solicitat primarului municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, ”în repetate rânduri”, mai multe informații ”despre evenimentele propuse, despre obiectivele, grupurile țintă, o descriere, o schiță de program și un buget detaliat.

”M-am abținut de la vot, neavând suficiente informații despre ele”, a conchis Volker Reiter.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Actualități  în urologie funcțională”, simpozion organizat de Spitalul Clinic Județean Mureș

Distribuie UroFun este denumirea celei de-a doua ediții a Simpozionului organizat de Spitalul Clinic Județean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.