FOTO: Slujbă de târnosire a Bisericii parohiei Ungheni II Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 243 Vizualizări

FOTO: Slujbă de târnosire a Bisericii parohiei Ungheni II

A doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie, la Ungheni a avut loc Slujba de târnosire a Bisericii parohiei Ungheni II, la care Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei a fost prezent.
Alături de un sobor de preoți și diaconi, ÎPS Irineu a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Soborul Maicii Domnului”, după care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu i-a oferit lui Victor Prodan, primarul orașului Ungheni, ”Diploma Sfinților Ierarhi Bălgrădeni”, pentru ”vrednicia dovedită pilduitor în mărturisirea activă a dreptei credințe și în promovarea spiritualității ortodoxe și a identității noastre etnice.”

”Astăzi dublăm sărbătoarea de Rusalii, în sânul comunității orașului Ungheni, prin oficierea de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a slujbei de târnosire a bisericii noastre. Acum aproape zece ani, în luna octombrie, a avut loc prima slujbă în biserica Parohiei cu numărul II, Ungheni, iar astăzi iată că aceasta capătă finalitate prin acest moment special pentru creștinătate. Ca ctitor al lăcașului nostru de cult, mă declar împlinit că am putut să contribui la susținerea crezului nostru, la construirea unei biserici pentru sufletele locuitorilor din comunitatea noastră și totodată doresc să afirm faptul că atât timp cât îmi va sta în putință și voi avea sănătate, voi continua și voi duce la bun sfârșit și proiectul catedralei din orașul Ungheni!”, a declarat primarul orașului Ungheni, Victor Prodan.

Tot în cadrul slujbei, a fost amintit faptul că luni, 5 iunie, s-au împlinit 12 ani din momentul întronizării ÎPS Părinte Irineu, în demnitatea de Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Scurt istoric al Parohiei II din Ungheni

Parohia Ungheni II a fost înființară în data de 1 martie 2009, piatra de temelie a noului locaș de închinare fiind așezată la 8 septembrie 2010. Până în toamna anului 2013, când au fost încheiate lucrările de zidire a noului edificiu, sfintele slujbe au fost oficiate într-o bisericuță din lemn, provenită din parohia Burzonești-Lazuri, protopopiatul Câmpeni. La data de 5 octombrie 2013, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noului locaș de cult. În perioada 2016-2021, biserica a fost împodobită în haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco de către pictorul Cristian Corneanu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE