Home / Invatamant / UMFST ”George Emil Palade”, în clasamentul internațional Times Higher Education Impact Ranking 2023

UMFST ”George Emil Palade”, în clasamentul internațional Times Higher Education Impact Ranking 2023

Distribuie

Cel mai recent clasament dat publicității de Times Higher Education Impact Ranking 2023, ediția a V-a, poziționează Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș pe locul 1001+ universități din lume din 1.591 instituții care au fost incluse în clasamentul din acest an.
Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, clasamentul reflectă impactul universităţilor în societate conform obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ale Organizației Națiunilor Unite. 

”Metodologia de clasificare ia în calcul pentru fiecare instituție punctajele pentru primele trei cel mai bine poziționate obiective, la care se adaugă, în mod obligatoriu, ODD 17 – Parteneriate pentru realizarea obiectivelor. Scorul general este generat din scorul pentru ODD 17 – în valoare de peste la 22% din scorul total, plus trei cele mai puternice dintre celelalte ODD-uri pentru care au furnizat date – fiecare în valoare de până la 26% din scor general. Universitatea noastră a fost clasată în rankingul general pe poziția 1001+ pe baza următoarelor patru obiective de dezvoltare durabilă: sănătate și bunăstare (poziția 201-300 din 1.218 instituții); educație de calitate (poziția 1001+ din 1.304 instituții); pace, justiție și instituții eficiente (poziția 401-600 din 910 instituții); parteneriate pentru realizarea obiectivelor (poziția 1001+ din 1.625 instituții)”, a informat Biroul de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.
Conform aceleiași surse, în ediţia 2023 a clasamentului sunt prezente 17 universităţi din România.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Polițiști mureșeni implicați în educarea elevilor

Distribuie Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș continuă seria întânirilor interactive cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.