Ziua Art Nouveau sărbătorită la Palatul Culturii din Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Ziua Art Nouveau sărbătorită la Palatul Culturii din Târgu Mureș

Muzeul Județean Mureș îi invită pe elevii din învățământul primar vineri, 9 iunie, de la ora 10.00, la evenimentul ”Art Nouveau for Kids – bogăția limbajului decorativ al stilului Art Nouveau” printr-o activitate de pedagogie muzeală – incursiune ghidată și un atelier aplicat în Palatul Culturii din Târgu Mureș.

Evenimentul se desfășoară în marja Zilei Mondiale Art Nouveau și este menit să pună în valoare, pentru noi audiențe, una dintre cele mai reprezentative clădiri din Transilvania ridicate în acest stil arhitectural.
”Pe harta internațională a mișcării și stilului Art Nouveau, Palatul Culturii din Târgu Mureș ocupă un loc special. Edificiul este o lucrare de artă totală, care reușește sinteza mai multor tipuri de artă. Proiectanții Palatului, arhitecții budapestani Marcell Komor și Dezső Jakab au fost membri ai vieții arhitecturale pulsând de viață de la cumpăna dintre veacuri. Au fost ridicate două clădiri proiectate de Biroul Komor și Jakab, care şi astăzi definesc în mod decisiv identitatea municipiului Târgu Mureș – Primăria (1905-1908) și Palatul Culturii (1908-1913). Palatul Culturii excelează și la nivelul decorațiilor interioare (fresce, vitralii) datorită contribuției unor artiști importanți precum Aladár Körösfői-Kriesch, Ede Toroczkai Wigand sau Miksa Róth”, au informat organizatorii.
Tema din acest an, recomandată de rețeaua europeană a orașelor cu un bogat patrimoniu Art Nouveau, este dedicată materialelor: sticlă, lemn, metal, piatră și altele. Obiectele, de la cele de întrebuințare cotidiană (mobilier, obiecte decorative, costume etc.) până la cele arhitecturale, relevă materialele din care sunt realizate și aduc în atenție texturi și tehnici de producție.
Activitatea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani iar biletele se pot achiziționa de la locație. Înscrieri se pot face la adresa de e-mail educatie@muzeulmures.ro și la numărul de telefon 0726-600.565.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE