Home / Cultură / Ziua Art Nouveau sărbătorită la Palatul Culturii din Târgu Mureș

Ziua Art Nouveau sărbătorită la Palatul Culturii din Târgu Mureș

Distribuie

Muzeul Județean Mureș îi invită pe elevii din învățământul primar vineri, 9 iunie, de la ora 10.00, la evenimentul ”Art Nouveau for Kids – bogăția limbajului decorativ al stilului Art Nouveau” printr-o activitate de pedagogie muzeală – incursiune ghidată și un atelier aplicat în Palatul Culturii din Târgu Mureș.

Evenimentul se desfășoară în marja Zilei Mondiale Art Nouveau și este menit să pună în valoare, pentru noi audiențe, una dintre cele mai reprezentative clădiri din Transilvania ridicate în acest stil arhitectural.
”Pe harta internațională a mișcării și stilului Art Nouveau, Palatul Culturii din Târgu Mureș ocupă un loc special. Edificiul este o lucrare de artă totală, care reușește sinteza mai multor tipuri de artă. Proiectanții Palatului, arhitecții budapestani Marcell Komor și Dezső Jakab au fost membri ai vieții arhitecturale pulsând de viață de la cumpăna dintre veacuri. Au fost ridicate două clădiri proiectate de Biroul Komor și Jakab, care şi astăzi definesc în mod decisiv identitatea municipiului Târgu Mureș – Primăria (1905-1908) și Palatul Culturii (1908-1913). Palatul Culturii excelează și la nivelul decorațiilor interioare (fresce, vitralii) datorită contribuției unor artiști importanți precum Aladár Körösfői-Kriesch, Ede Toroczkai Wigand sau Miksa Róth”, au informat organizatorii.
Tema din acest an, recomandată de rețeaua europeană a orașelor cu un bogat patrimoniu Art Nouveau, este dedicată materialelor: sticlă, lemn, metal, piatră și altele. Obiectele, de la cele de întrebuințare cotidiană (mobilier, obiecte decorative, costume etc.) până la cele arhitecturale, relevă materialele din care sunt realizate și aduc în atenție texturi și tehnici de producție.
Activitatea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani iar biletele se pot achiziționa de la locație. Înscrieri se pot face la adresa de e-mail educatie@muzeulmures.ro și la numărul de telefon 0726-600.565.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Polițiști mureșeni implicați în educarea elevilor

Distribuie Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș continuă seria întânirilor interactive cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.