Home / Administrație / A fost montată ultima bornă ”Via Transilvanica” pe teritoriul comunei Chiheru de Jos

A fost montată ultima bornă ”Via Transilvanica” pe teritoriul comunei Chiheru de Jos

Distribuie

În cursul zilei de vineri, 9 iunie  a fost montată ultima bornă de pe raza administrativă a comunei Chiheru de Jos inclusă în cadru traseului ”Via Transilvanica”, proiect inițiat la nivel național de Asociația Tășuleasa Social. Astfel, comuna Chiheru de Jos se înscrie cu brio în rândul celorlalte comune mureșene (Brâncovenești, Ideciu de Jos, Solovăstru, Gurghiu, Hodac, Ibănești, Eremitu, Sovata, Vânători, Saschiz, Apold, Albești, Sighișoara și Daneș) care găzduiesc acest traseu întins pe o distanță de aprox. 1400 de kilometri.

„Am încheiat  acțiunea de montare a bornelor ce marchează traseul ”Via Transilvanica”,  respectiv am montat ultima bornă care este amplasată pe raza administrativă a comunei Chiheru de Jos. Colegii noștri,  cu două utilaje s-au urcat  în munte, în zona Câmpul Cetății spre Săcădat, Sovata unde s-a montat  această bornă. În cursul zilei de sâmbătă urmează să primim o delegație la vârf din partea Asociației Tășuleasa Social, inițiatorul proiectului ”Via Transilvanica” care vor trece în revistă toate bornele montate. Această delegație va fi formată din mai multe presoane, de la București, din Suceava de unde pleacă acest traseu, care se întinde până în Drobeta Turnu‑Severin, din Târgu Mureș care vor veni pe acest traseu care traversează comuna noastră. Mai exact, vin de pe hotarul Ibăneștiului,  limita cu hotarului administrativ al comunei Ibănești, pe Poiana Giurgiului, coboară spre Câmpul Cetății de unde urcă pe o coamă de munte spre Săcădat, Sovata. Ne-am achitat cu bine de această acțiune  care cade în sarcina noastră și sperăm ca această acțiune deosebită să fie încheiată la nivel de țară, pe întreg traseul ”Via Transilvanica”, ne-a declarat Eremia Pop, primarul comunei Chiheru de Jos.

Vizita în teren a reprezentanților Via Transilvanica va marca împlinirea a 5 ani de când acest proiect a început să prindă contur, prilej pentru Asociația Tășuleasa Social să organizeze sâmbătă, 10 iunie, Ziua Voluntarilor Mici pe Via Transilvanica în parteneriat cu Dupa Noi. „Sărbătorim 5 ani de Via Transilvanica cum știm mai bine: avem grijă de traseu și facem curățenie. Au trecut 5 ani de când am început lucrările la Via Transilvanica și a venit momentul să facem o curățenie generală prin ecologizări simultane pe cei 1400 km. Activitățile fac parte din proiectul Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici pe Via Transilvanica la care au fost invitați să participe școli, primării, ong-uri, grupuri de prieteni, familii, drumeți, părinți adoptivi de kilometri etc.”, au precizat reprezentanții Asociației Tășuleasa Social.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Actualități  în urologie funcțională”, simpozion organizat de Spitalul Clinic Județean Mureș

Distribuie UroFun este denumirea celei de-a doua ediții a Simpozionului organizat de Spitalul Clinic Județean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.