Home / Slider / Sezon estival nou la Ștrandul din Praid. Program și tarife

Sezon estival nou la Ștrandul din Praid. Program și tarife

Distribuie

Startul sezonului estival la Ștrandul cu apă sărată din Praid, localitate aflată la 9 kilometri distanță de stațiunea Sovata va avea loc sâmbătă, 17 iunie, au anunțat, pentru cotidianul Zi de Zi, reprezentanții Salinei Praid.

Ștrandul din Praid datează de la finalul secolului al XIX-lea, când au fost amenajate primele băi sărate. 1932 este considerat a fi anul de naștere al băilor sărate moderne din Praid, deoarece în acest an a fost construit un bazin de 16 metri pătrați, căptușit cu scânduri, cu trei cabine de 4×4 montate pe marginile bazinului.

Actualul bazin al băilor sărate a fost construit în perioada 1935-1936, iar în anul 1952 a fost deschis un ștrand la 50 de metri față de forajul inițial.

”În anul 2012 ştrandul sărat a fost demolat integral şi în toamna anului 2013 s-a început reconstrucţia băilor sărate, finanţate de Salina Praid. În vara anului 2014 a fost finalizată reconstrucţia şi a rezultat cel mai modern ştrand sărat artificial din ţară, având sistem de recirculare şi filtrare ale apei sărate. Ştrandul nou construit a fost asaltat de oaspeţi imediat după finalizare şi în 2014 s-a înregistrat un sezon foarte bun al stabilimentului băilor sărate”, se menționează pe pagina web www.salinapraid.ro.

Aceeași sursă informează că în prezent ştrandul sărat de la Praid este alimentat cu apa sărată pompată din mina Gheorghe Doja, de la o adâncime de 150 de metri.

”Această apă, care după o staţionare de câteva luni în bazinul din subteran, îşi dobândeşte o salinitate foarte mare, formează o atracţie aparte, deoarece eşuează orice tentativă de înot, turiştii plutesc neputincioşi la suprafaţă, asemănător unor dopuri de plută. Având în vedere faptul că inerţia termică (capacitatea de a păstra temperatura) al apei sărate este mult mai mare decât cea a apei dulci, apa din bazin rămâne, caldă chiar şi după 2-3 zile ploioase, răcoroase. Aceste băi sărate, prin raritatea apei saline super-concentrate, atrag tot mai mulţi turişti şi vizitatori, atât din împrejurimi cât şi de peste hotare, şi constituie, pe lângă baza de agrement din salină, un important potenţial turistic cu latură curativă şi de agrement”, se precizează pe același site.

Potrivit sursei citate, tarifele practicate sunt următoarele:

50 de lei – bilet întreg/ adult, de luni până duminică, între orele 10.00 – 20.00;

30 de lei – bilet întreg/ copil (3-18 ani, elev, student), de luni până duminică, între orele 10.00 – 20.00

40 de lei – bilet redus/ adult, de luni până duminică, între orele 16.00 – 20.00;

20 de lei – bilet redus/ copil (3-18 ani, elev, student), de luni până duminică, între orele 16.00 – 20.00;

Copii cu vârsta sub 3 ani beneficiază de intrare gratuită.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cursuri de dansuri populare la Ungheni

Distribuie Curs de dansuri populare pentru adulți, în fiecare săptămână la Căminul Cultural din orașul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.