Home / Cultură / Palatul Culturii din Târgu Mureș, pe înțelesul copiilor

Palatul Culturii din Târgu Mureș, pe înțelesul copiilor

Distribuie

Un grup de elevi din învățământul primar a participat vineri, 9 iunie, în incinta Palatului Culturii din Târgu Mureș, la o activitate de pedagogie muzeală intitulată ”Art Nouveau for Kids – bogăția limbajului decorativ al stilului Art Nouveau”.

Evenimentul a fost organizat în marja Zilei Mondiale Art Nouveau și și-a propus să pună în valoare, pentru noi audiențe, Palatul Culturii din Târgu Mureș, una dintre cele mai reprezentative clădiri din Transilvania construite în acest stil arhitectural.

”Ideea proiectului este să îi familiarizăm pe copii interesați din Târgu Mureș cu acest edificiu extraordinar construit în stilul Art Nouveau Secession, un edificiu foarte reprezentativ pentru acest stil arhitectural. Cei mici vor regăsi nu doar o clădire frumoasă, ci și instrumente, resurse, pentru ca să se simtă foarte bine în Palatul Culturii. Palatul Culturii a fost construit ca o clădire foarte modernă la timpul respectiv și încercăm să menținem această apropiere față de comunitate, față de copii, și să o păstrăm la fel de vie și de modernă și în acum, în anul 2023”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Eliodor Moldovan, reprezentant al Muzeului Județean Mureș și inițiator al proiectului.

Tema din acest an a Zilei Mondiale Art Nouveau este dedicată materialelor utilizate în Stilul Art Nouveau, de la materiale de construcție până la obiecte de mobilier, decorative și chiar vestimentare.

”Vom vorbi despre cum e decorat Palatul Culturii, despre faptul că arta este prezentă în fiecare colțișor, în fiecare element prezent în acest edificiu, de la pardoseală, picturi, fresce, vitralii. Toate împreună creează o artă totală”, a adăugat Eliodor Moldovan, alături de care a fost prezentă și Farkas Noemi, pedagog muzeal.

Reprezentantul Muzeului Județean Mureș a mai arătat că zilnic sunt organizate programe de pedagogie muzeală în Palatul Culturii, în cadrul unei activități denumită ”Comorile Palatului”.

”Explorăm împreună, tot anul, într-un mod interactiv, foarte prietenos pentru copii, Palatul, și facem o activitate pornind de la un simbol”, a conchis Eliodor Moldovan.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.