Prefectul Mara Togănel și-a depus mandatul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5072 Vizualizări

Prefectul Mara Togănel și-a depus mandatul

Prefectul jud. Mureș a anunțat de puțină vreme că își depune mandatul.

Dragi mureșeni,

Este indiscutabil că situația de la azilul din Bărdești este una inumană, tragică, pe care o condamn cu toată fermitatea, drept pentru care susțin că cei vinovați trebuie să plătească.

Având în vedere contextul generat de aceste întâmplări cumplite, am luat decizia de a-mi depune mandatul de prefect al județului Mureș.

Deși, consider că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a gestiona uman și legal această situație, îi rog pe mureșeni să vadă în gestul meu același comportament pe care l-am arătat în ultimii 3 ani și jumătate, bazat pe încredere, corectitudine și demnitate.

Trebuie făcută însă precizarea că persoanele vulnerabile au fost victimele unei rețele clandestine și infracționale care ducea oameni în locații din întreaga țară.

Din păcate, nu a putut nimeni anticipa acțiunile acestor grupări infracționale care operează atât la nivel local, cât și național, renunțând la orice urmă de umanitate și empatie. Sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului pentru care am certitudinea, în egală măsură cu toți cei care cunosc cazul, că cei vinovați vor răspunde penal și astfel de tragedii să nu se mai repete.

Nu sunt greșeli care să-mi fi fost imputate, din punct de vedere profesional sau procedural. Dimpotrivă, am luat măsuri rapide și am dispus o serie de acțiuni încă de când a apărut cazul azilului din Voluntari.

Există în desfășurare anchete penale, care vor demonstra cine sunt responsabilii. Știu, totodată, că echipa Instituției Prefectului a luat măsurile corecte și la timp, lucru pentru care le mulțumesc.

Apreciez activitatea organizațiilor non-guvernamentale implicate și vreau să le mulțumesc pentru modul lor de acțiune, care a salvat vieți.

Acest mandat a reprezentat pentru mine și pentru Partidul Național Liberal, cea mai onorantă funcție în slujba mureșenilor. În schimbul încrederii oamenilor, am oferit priceperea mea în perioade extrem de dificile: pandemia Covid-19, revenirea la o viață normală prin campania de vaccinare, incidentul de la Azomureș, criza refugiațiilor ucraineni și multe situații de urgență.

Am sprijinit mereu proiectele mari de dezvoltare a județului nostru: proiectele de infrastructură, proiectele din domeniul sănătății, alimentarea cu apă a zonei de câmpie, lupta antidrog din județul Mureș și proiectele sociale.

Le mulțumesc mureșenilor pentru fiecare moment în care i-am simțit aproape și vă spun sincer că aceste momente nu au fost deloc puține. Am mizat întotdeauna pe un parteneriat corect și sincer, am condus în spiritul legii, dar și al omeniei.

Un capitol se încheie astăzi, însă munca pentru binele județului Mureș nu se oprește aici. Mă voi implica în orice proiect care va aduce dezvoltare și bunăstare pentru mureșeni. Voi susține și mă voi implica cu toate puterile în proiectele colegilor mei liberali”, se arată în anunțul său.

În continuare, Guvernul României va lua act de depunerea mandatului și va numi, prin Hotărâre de Guvern, un nou prefect.

Premierul Marcel Ciolacu declarase la finalul săptămânii trecute că a decis demiterea prefectului Mara Togănel și a subprefectului Nicolae Pălășan, însă pentru ca acest lucru să se fi întâmplat era nevoie de adoptarea unei Hotărâri de Guvern în acest sens. Ceea ce nu s-a întâmplat până la această oră.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE