E oficial: Ciprian Dobre prefect și Vasile Liviu Oprea subprefect în județul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4391 Vizualizări

E oficial: Ciprian Dobre prefect și Vasile Liviu Oprea subprefect în județul Mureș

Avocatul liberal Ciprian Dobre a fost numit joi, 3 august, prin Hotărâre de Guvern, în funcția de prefect al județului Mureș. În aceeași ședință de Guvern, premierul Marcel Ciolacu l-a numit pe medicul veterinar Vasile Oprea (PSD) în funcția de subprefect al județului Mureș.

Ciprian Dobre este licențiat în științe juridice (1996) la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca și deține un masterat în ”Consultanță juridică și management în afaceri”, absolvit în anul 2006 la Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș. De-a lungul anilor, avocatul Ciprian Dobre a deținut funcția de prefect al județului Mureș (2005-2008), vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș (2008), deputat PNL (2008-2012) și președinte al Consiliului Județean Mureș (2012-2016). În prezent, actualul prefect al județului Mureș deține și funcția de președinte al Partidului Național Liberal Mureș.

Contactat de Zi de Zi, Ciprian Dobre a precizat că primele declarații oficiale din funcția de prefect vor fi făcute mâine, după ceremonia de învestire în funcție.

Vasile Liviu Oprea este de profesie medic veterinar oficial, locul anterior de muncă fiind Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș – Circumscripția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale Reghin. De-a lungul anilor, Vasile Liviu Oprea a deținut funcțiile de subprefect și prefect (2014) și cea de director executiv al DSVSA Mureș (2013-2014, 2015-2016).

Potrivit unui anunț făcut de Cancelaria Prefectului Instituția Prefectului – Județul Mureș, ceremonia de învestire în funcția de prefect al județului Mureș a lui Ciprian Dobre și în funcția de subprefect al județului Mureș a lui Vasile Liviu Oprea va avea loc vineri, 4 august, de la ora 9.00, la Sala Mică a Palatului Administrativ din Târgu Mureș.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a cotidianului Zi de Zi.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE