Home / Slider / VIDEO-FOTOREPORTAJ: Cel mai mare labirint de oglinzi din România, prezent la Târgu Mureș

VIDEO-FOTOREPORTAJ: Cel mai mare labirint de oglinzi din România, prezent la Târgu Mureș

Distribuie

Infinituum este cel mai mare labirint de oglinzi din România, conceput de către frații Solovăstru, care își propun să revoluționeze piața divertismentului românesc prin intermediul unor proiecte de inspirație occidentală. Spațiul de agrement este situat în municipiul Târgu Mureș, pe strada Gheorghe Doja, în incinta Prodcomplex, fiind deschis publicului în fiecare zi, între orele 10.00 – 22.00.

Ideea este preluată din orizontul de entertainment spaniol.

„Proiectul ca și idee este de trei ani în implementare, dar ca și construcție, din noiembrie, anul trecut, am început să-l construim. Ideea ne-a venit tot ca urmare a unei vizite într-un labirint de oglinzi din Spania și am zis că ar fi interesant să încercăm să-l aducem publicului din România, mai ales că este o noutate mărimea și complexitatea lui și tot ce înseamnă elemente de inovație, acestea îl fac atrăgător atât pentru publicul tânăr, cât și pentru cei mai puțini tineri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Solovăstru, co-proprietar al Infinituum.

Labirint de nivel mediu

Labirintul însumează un total de 96 de oglinzi, cu toate că efectele speciale și jocurile de lumini conferă iluzia optică a unui număr de aproximativ 2.000 de astfel de oglinzi. Referitor la alte inovații aduse, deținătorul spațiului de agrement a adăugat: „Vom avea și o hologramă, va fi o persoană în mărime naturală, care va explica participanților tot ceea ce au de făcut odată cu intrarea în acest labirint. Este o noutate în România. Noi sperăm să prindă la public și sunt sigur că sunt mulți care vor încerca să atingă acea hologramă, sau sunt curioși de acea noutate”.

Întrebat despre obiectivul pe baza căruia a fost conceput acest proiect de divertisment, Ovidiu Solovăstru a precizat: “Scopul nu este doar de a intra și a ieși din labirint cât mai repede. E un labirint de nivel mediu, el în 5 minute poate să fie parcurs fără probleme. Noi vrem ca oamenii să se descopere, sau să descopere zâmbetele, ale lor sau ale copiilor, fiindcă ducem lipsă de așa ceva. Noi îi încurajăm pe clienți să petreacă cât mai mult timp, să se distreze și să zâmbească, să-și facă cât mai multe selfie-uri”.

Ideea privind aspectul exterior aparține proprietarilor, în timp ce structura interioară a fost gândită în colaborare cu un proiectant din Statele Unite. „Cu ajutorul lui am reușit să aflăm tot ceea ce înseamnă partea de unghiuri și măsurători necesare pentru ca toate imaginile să fie cursive, să nu existe impedimente sau blocaje. Culorile și jocurile de lumini sunt creații proprii, la fel ca și aspectul exterior. Tot exteriorul este făcut din inox de tip oglindă, este un material foarte pretențios, necesită destul de multă grijă și în manipulare și în asamblare, necesită și mai multă grijă în curățare, dar este singura clădire modulară din inox în România. Seara, clădirea este luminată datorită unor inserții de leduri, reprezentând un motiv suplimentar pentru ca oamenii să vină să-l viziteze chiar și din exterior”, a afirmat Ovidiu Solovăstru.

Investiție de 300.000 de euro

Infinituum a fost conceput în calitate de construcție mobilă, deoarece proprietarii își propun să-l reamplaseze în capitală, dar și în mai multe orașe ale țării, tocmai pentru a oferi disponibilitatea cât mai multor pasionați de experiențe vizuale abstracte de a vizita un astfel de loc, fără nevoia de a se deplasa sute de kilometri. Mureșenii care doresc să se bucure de experiența Infinituum, au la dispoziție această oportunitate până în luna octombrie (inclusiv), după care spațiul de agrement va fi mutat.

Costurile de producție au ajuns la suma de 300 de mii de euro, iar cele mai costisitoare aspecte au fost sistemele de ventilație și lumini, precum și structura exterioară din inox.

Ovidiu Solovăstru a subliniat faptul că vor urma alte proiecte inovatoare, patru din ele fiind o noutate în România, cu care speră să revoluționeze industria divertismentului: „Sperăm să se amortizeze cât mai rapid costurile, ca să putem să bucurăm clienții și cu alte proiecte pe care le avem în plan, deoarece aceasta este doar prima surpriză, urmează alte șase, pe care nu le pot spune, fiindcă cel puțin patru din ele sunt noutăți în România. Le vom iniția pe toate în Târgu Mureș”.

Tarife de acces

Tarifele de acces variază în funcție de zilele săptămânii și încep de la suma de 5 lei (pentru copii sub 8 ani sau pentru pensionari), 20 de lei pentru copii, respectiv 30 de lei pentru adulți. Există și pachete promoționale, cuprinzând reduceri de 20% pentru grupuri sau pentru familii.

Mesajul lui Ovidiu Solovăstru pentru cei interesați de o astfel de experiență este următorul: „Îi îndemn să vină, să profite de oportunitatea că acest spațiu este la noi în oraș pentru următoarele două luni și jumătate. Îi invit să vină cu prietenii sau cu familia, fiindcă tot ceea ce contează este, ca atunci când sunt împreună, să-și dea seama că au o modalitate diferită de a te distra, de care merită să profite, dat fiind faptul că ne aflăm la o distanță mică față de centrul orașului”.

Text: Mădălina ROHAN

Foto, video: Alin PETRE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bărbat bătut și tâlhărit de cinci indivizi în gara din Sighișoara

Distribuie Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mureș au reținut 5 bărbați bănuiți de o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.