Rabla Local 2023, eșec la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1214 Vizualizări

Rabla Local 2023, eșec la Târgu Mureș

Municipiul Târgu Mureş nu s-a putut înscrie în Programul Rabla Local 2023, finanţat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului de Mediu din cauza neachitării penalităţilor pentru neîndeplinirea indicatorilor privind colectarea selectivă a deşeurilor, informează www.agerpres.ro.
”Deşi Municipiul Târgu Mureş a făcut toate demersurile necesare în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 864 din 30 martie 2023, fondurile alocate de Minister la sesiunea de finanţare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale deschisă în 21 aprilie 2023 au fost deja epuizate. Pentru a fi declarat eligibil Municipiul trebuia să aibă achitate toate obligaţiile restante, inclusiv taxa pentru neîndeplinirea indicatorilor privind colectarea în mod selectiv a deşeurilor”, a precizat Cancelaria primarului din Târgu Mureş, la solicitarea Agerpres.
Potrivit municipalităţii, în bugetul local a fost prevăzută suma de 300.000 de lei pentru casarea autovehiculelor uzate, ceea ce ar însemna 500 de maşini vechi.
”Este un program multianual desfăşurat de Ministerul Mediului, fondurile se vor suplimenta, iar noi vom aplica imediat ce noua transă de fonduri alocate va fi disponibilă. Programul ”Rabla Local’” iniţiat de către Primăria Târgu Mureş anul trecut a fost unul de succes. În anul 2022 au fost depuse 232 solicitări, iar 211 dosare au fost aprobate”, se mai adaugă în precizarea transmisă de cancelaria primarului Soos Zoltan.
În judeţul Mureş, 17 primării s-au înscris în Programul ”Rabla Local” – Reghin, Râciu, Gurghiu, Vătava, Solovăstru, Ibăneşti, Aţintiş, Apold, Sângeorgiu de Mureş, Cuci, Stânceni, Cucerdea, Iernut, Lunca Bradului, Valea Largă, Luduş, Hodac – care vor primi în total peste 2,5 milioane de lei de la Administraţia Fondului de Mediu, pentru casarea a peste o mie de maşini vechi.
Cea mai mare sumă alocată în judeţul Mureş prin acest program este pentru municipiul Reghin, în valoare de 600.000 de lei, pentru casarea a 250 de maşini.

(www.agerpres.ro / Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE