Home / Stiri nationale / A III-a Ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni

A III-a Ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni

Distribuie

Astăzi, la Palatul Victoria, a avut loc Ceremonia de deschidere a Forumului Studenților Români de Pretutindeni (FSRP), organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în prezența reprezentanților cheie ai Guvernului României. Aceasta este a doua ediție a evenimentului la care a participat și premierul României.

Ceremonia de deschidere a proiectului de anvergură a avut loc în Sala Transilvania a Palatului Victoria și s-a bucurat de participarea a peste 150 de studenți.

La eveniment au ținut discursuri:

● Dl. Ion-Marcel CIOLACU, Prim-Ministru

● Dl. László BORBÉLY, Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului, și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă

● Dna. Natalia-Elena INTOTERO, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

● Dl. Bogdan-Gruia IVAN, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

● Dl. Cătălin Vișean, Secretar de Stat al Ministerului Săntății

● Dra. Ioana DOSPINESCU, Cofondator FSRP și Public Affairs Manager în cadrul Romanian Business Leaders

Primul ministru, domnul Ion-Marcel Ciolacu a amintit necesitatea colaborării dintre tineri și guvern: „E o necesitate accesul dumneavoastră la decizia guvernamentală și, de asemenea, e o necesitate accesul dumneavoastră la informație. Ca noi sa avem parte de feedback-ul și de viziunea dumneavoastră, trebuie să existe acest parteneriat”.

Consilierul de stat și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbely, în calitate de gazdă a evenimentului și de partener principal a menționat că această colaborare dintre asociațiile de studenți și Guvern, e un liant care înseamnă posibilitatea de dialog între instituțiile statului și tinerii din România. „La fel ca în anii trecuți, în urma dezbaterilor din cele 7 comitete ale Forumului, rezoluțiile formulate vor fi trimise către instituțiile statului și sigur vor fi o bază de dialog pentru viitor”, a afirmat acesta. De asemenea, domnul Borbély a subliniat vechimea parteneriatului dintre DDD și FSRP: „Suntem împreună de 3 ani de zile. Cuvântul cheie e parteneriat. Numai prin dialog și colaborare putem să clădim o Românie sustenabilă.”

Rolul tinerilor în dezvoltarea societății românești a fost subliniat și de către doamna ministru Natalia Intotero, „Cred că fiecare tânăr din țară, fiecare tânăr de origine română din afara țării este un ambasador al țării noastre.”, dar și de către domnul ministru Bogdan-Gruia Ivan ”De ceea ce veți face astăzi, depinde ceea ce veți fi voi mâine, și ceea ce va fi România mâine.” Tot domnul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării a ridicat îndemnul la unitate către studenții români din țară și din străinătate: „Cei care ați rămas la studii în țară, mă înclin în fața voastră, cei care ați plecat în afara țării, vă aștept din nou acasă!”

În cele din urmă, domnișoara Ioana Dospinescu, co-fondator al FSRP a amintit că „Forumul nu este doar o platformă de discuții, ci și un incubator pentru idei inovatoare și soluții la provocările complexe cu care se confruntă societatea noastră. Adresându-se decidenților politici, domnișoara Dospinescu a îndemnat la ascultarea activă a vocii tinerilor, care, datorită Forumului Studenților Români de Pretutindeni „au ocazia să asculte ce au de spus studenții și absolvenții români din străinătate și din țară”.

(Comunicat de presă)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pas important pentru construcția Autostrăzii Unirii

Distribuie Au fost depuse șase oferte pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 (Leghin – Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.