Home / Slider / Decizie FIBA contestată de clubul de baschet CSM Târgu Mureș

Decizie FIBA contestată de clubul de baschet CSM Târgu Mureș

Distribuie

Conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș a organizat joi, 17 august, o conferință de presă prin care s-a dorit aducerea la cunoștință a unor detalii referitoare la hotărârea pronunțată recent de către Federația Internațională de Baschet (FIBA) prin care s-a statuat că CSM Târgu Mureș este continuatoarea BC Mureș. Drept urmare, CSM Târgu Mureș a primit interdicția de a transfera jucători din străinătate.

La conferința de presă au participat directorul CSM Târgu Mureș, Szaszgaspar Barnabas și avocatul Antal Szabolcs care au vorbit deschis despre problema cea mai recentă.

„Din păcate s-a ivit o situație neplăcută cu privire la o decizie luată de Federația Internațională de Baschet. Alături de cei din conducere și de domnul avocat, ne-am pus multe întrebări și nu găsim niciun răspuns. Putem dovedi că nu suntem și că nu avem nicio legătură cu vreo entitate din trecut”, a declarat Szaszgaspar Barnabas.

Legat de acest subiect, pe partea juridică, avocatul Antal Szabolcs a luat cuvântul și a vorbit despre situația neplăcută în care se află clubul sportiv despre care a afirmat că a început activitatea de la zero.

„FIBA ne-a impus ca și sancțiune interdicția de a înregistra noi jucători prin intermediul lor. FIBA a decis faptul că noi suntem continuatoarea fostei echipe de baschet BC Mureș, o echipă care a intrat în insolvență”, a spus avocatul.

Sincope de comunicare

Problema juridică care nu este foarte simplă constă în faptul că, potrivit regulamentelor FIBA, aceștia pot extinde niște sancțiuni aplicate unui club dacă se dovedește că un nou club ar fi succesoarea sportivă a acestuia din urmă, care și-a încetat existența.

„FIBA a considerat că noi, CSM Târgu Mureș, am fost continuatoarea sportivă a BC Mureș. Noi trebuia să fim anunțați din timp că există o plângere depusă. Noi am aflat de la un agent sportiv că avem o sancțiune aplicată”, a mai declarat Antal Szabolcs.

Potrivit acestuia, CSM Târgu Mureș este în imposibilitatea de a plăti sumele de bani impuse, care de fapt au fost datorate de către o altă entitate juridică.

„Nu avem cum să plătim o sumă de bani care trebuia plătită de cei din urmă. Strângem probele necesare pentru a ataca această decizie și să demonstrăm și Federației Internaționale de Baschet că suntem efectiv în imposibilitatea de a da sume de bani din bugetul nostru”, a mai explicat Antal Szabolcs.

Legătura sau asemănarea dintre cele două cluburi făcută de FIBA a fost determinată de un proces pornit în 2021 de către o altă agenție sportivă, împotriva CSM Târgu Mureș.

„Ei au ajuns la concluzia că jucăm pe același stadion, că culorile CSM seamănă puțin cu cele ale BC Mureș, iar factorul determinant care a stat la baza acestei hotărâri au fost câteva postări pe Facebook”, a mai adăugat avocatul.

Sesizarea ar fi fost făcută de către cinci jucători de baschet care și-au solicitat drepturile financiare de la vechiul club.

Diana CĂRBUREAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Lostrițe mari pe Mureș, în perioada depunerii icrelor

Distribuie Datorită unor reprezentanți ai Ocolului Silvic Lunca Bradului, ne putem bucura de imaginile cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.