Home / Învățămînt / Peste 126 de elevi s-au înscris la Şcoala Populară de Artă pentru anul şcolar 2023-2024

Peste 126 de elevi s-au înscris la Şcoala Populară de Artă pentru anul şcolar 2023-2024

Distribuie

Școala Populară de Arte din Târgu Mureș este continuatoarea școlii înființate în orașul nostru în anul 1908, deci are o vechime de 115 ani de învățământ în domeniul educației permanente, al culturii tradiționale și al creației populare.

Școala Populară de Arte din Târgu Mureș a avut în anul școlar 2022-2023, 480 de cursanți participanți în cadrul cursurilor de specialitate.

În cadrul Școlii Populare de Arte Mureș se pot studia specialitățile Canto (clasic, popular, muzică ușoară), Instrumente muzicale (Pian, Vioară, Chitară, Acordeon, Instrumente de suflat, Orgă electronică, Percuție), Coregrafie (Dans popular, Dans de societate, Dans modern), Arte Plastice (Pictură, Grafică, Sculptură/Modelaj, Iconografie), Arte Vizuale (Foto-Imagine), Teatru (Actorie)

Pentru anul şcolar ce va începe la 11 septembrie 2023 sesiunea de admitere la Şcoala Populară de Arte a fost organizată în luna iunie.

„Secția Școala Populară de Arte Mureș, este într-o continuă creștere a popularității, iar numărul cursanților este în ascensiune. Drept dovadă este sesiunea de înscrieri și admiteri din anul curent 2023, când pe parcursul celor două zile dedicate admiterilor, 12 și 13 iunie, s-au înscris nu mai puțin de 126 de doritori în total, în topul intereselor aflându-se specialități precum: pian, canto, arte plastice, orgă, chitară, urmate de toate celelalte specialități pe care le conferă actualmente instituția. Din cele 126 de persoane înscrise (de diferite vârste, statute sociale și culturale), 95 au fost admise pe baza rezultatelor favorabile care au reflectat aptitudinile minime și necesare ale acestora, pentru a deveni cursanți ai Școlii Populare de Arte Mureș”, a declarat Iulian Praja, directorul instituţiei.

Până la începerea cursurilor se mai pot face înscrieri la cursurile de Foto-Video și Arte Plastice. Școala Populară de Arte Mureș are în prezent 24 de profesori la dispoziția celor care doresc să studieze arta.

Sanda VIŢELAR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Bisericile din lemn, adevărate comori ale patrimoniului. Lista completă a bisericilor din lemn din județul Mureș

Distribuie Știați că actualmente județul Mureș însumează un număr aproximativ de 60 de biserici de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.