Home / Administratie / Celulă nouă pentru deșeuri, de un milion de metri cubi, la depozitul din Sânpaul

Celulă nouă pentru deșeuri, de un milion de metri cubi, la depozitul din Sânpaul

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Construirea celulei nr. 2 de depozitare la depozitul de deșeuri nepericuloase Sânpaul, județul Mureș”, propus a fi amplasat în localitatea Sânpaul nr. 8/B, se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate şi nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă.

Celulă de un milion de metri cubi

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 6 septembrie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, proiectul aparține Consiliului Județean Mureș și propune extinderea capacității de depozitare la depozitul de deșeuri nepericuloase Sânpaul prin construirea celulei nr. 2.

”Categoriile de deșeuri care vor fi depozitate sunt: deșeuri reziduale, PSC (produs similar compostului), refuz din stația de sortare Cristești și alte tipuri de deșeuri nepericuloase”, se menționează în document.

Potrivit sursei citate, celula nr. 2 va avea suprafața de 90.000 de metri pătrați și o capacitate de circa un milion de metri cubi, din care subcelulele 2.1 și 2.2 vor avea 825.000 de metri cubi.

”Celula 2 (proiectată) va fi amplasată în continuarea celulei 1 pe latura de sud-est a acesteia, până la limita amplasamentului pe laturile de est și sud-vest. Celula 2 va fi delimitată de diguri perimetrale și de cel comun cu celula 1 și viitoarea celulă 3. Acest dig, de pe latura de nord-vest, se va construi în aliniament cu digul existent dintre celula 1 și celula 2. Digurile vor fi realizate din pământ argilos cu înălțimea variabilă între 1 metru și 6 metri, lățimea coronamentului 5 metri, panta taluzului interior minim 1:3 și panta taluzului exterior de minim 1:3. Celula 2 va fi divizată în două subcelule cu un dig de compartimentare paralel cu digul de pe latura de nord-vest (dintre celula 2 și celula 1). Accesul în incinta de depozitare se va face prin două rampe tehnologice betonate: una pentru intrarea autogunoierelor, care se ramifică din drumul de inspecție existent de pe latura de est, una pentru ieșirea autogunoierelor după descărcarea deșeurilor, care urcă pe taluzul dintre celula 2 și celula 1 și se unește cu fosta rampă de acces în celula 1”, se menționează în același document.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Finanțare aprobată pentru o secțiune importantă a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

Distribuie Guvernul României a aprobat miercuri, 29 noiembrie, proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.